La cumpărături vom putea plăti cu telefonul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ING Bank împreună cu MasterCard au lansat serviciul de plată prin telefonul mobil, numity „ING Mobile Payments“. România este prima ţară în care banca va testa soluţia bazată pe sistemul

ING Bank împreună cu MasterCard au lansat serviciul de plată prin telefonul mobil, numity „ING Mobile Payments“. România este prima ţară în care banca va testa soluţia bazată pe sistemul MaestroPayPass, a anunţat Albert Roggemans, director executiv ING Retail Ro­mânia.

„Acum lansăm prima fază a programului-pilot ING Mobile Payments şi, după ce vom face o evaluare a reacţiei consumatorului şi a comercianţilor, vom trece la dezvoltarea lui. În câţiva ani, plata cu telefonul mobil va deveni ceva obişnuit“, a spus Roggemans.

Cum funcţionează?

„Până la sfârşitul anului, vom avea 125 de clienţi pentru acest serviciu, care va fi testat în cele şase luni de un total de 500 de persoane.

Noul sistem este funcţional în locaţiile selectate ale partenerilor SensiBlu, Inmedio, Eurest, Hollywood Multiplex şi ProCinema, în total vor fi 30-40 de locaţii.

Pentru a putea folosi acest tip de plată, este necesar un telefon mobil compatibil cu o tehnologie specială („Near Filed Communication“), acces la serviciile GPRS oferite de o companie de telefonie mobilă agreată de ING Bank, respectiv Orange şi Vodafone.

Concret, telefonul astfel dotat se încarcă electronic cu o sumă maximă admisă (pentru început, 80 de lei pe zi) din sursele proprietarului, apoi se „descarcă“, în momentul plăţii, la comerciant.

Descărcarea se face prin trecerea terminalului prin faţa unui cititor aflat pe tejgheaua magazinului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite