2008, anul intrării Dacia pe piaţa auto scandinavă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia va începe anul acesta exportul şi comercializarea de maşini în ţările scandinave, atât prin dezvoltarea unei reţele proprii, cât şi prin reţeaua de dealeri Renault. Directorul

Dacia va începe anul acesta exportul şi comercializarea de maşini în ţările scandinave, atât prin dezvoltarea unei reţele proprii, cât şi prin reţeaua de dealeri Renault.

Directorul comercial al grupului Dacia-Renault-Nissan, Jacques Daniel a declarat: "Noi vindem o maşină, dar şi un serviciu şi de aceea planurile de dezvoltare în ţările scandinave sunt serioase şi gândite pe termen lung". Dacia a vândut anul trecut pe plan internaţional 128.411 de vehicule, cu 44,3% mai mult decât în 2006, când a comercializat 88.931 de maşini în afara României.


Ţările în care maşinile Dacia se vând cel mai bine în afară de România sunt Franţa şi Germania.

În Franţa, Dacia are cele mai mari vânzări


O altă piaţă în care vânzările Dacia au crescut în 2007 este cea italiană, unde s-au comercializat de patru ori mai multe maşini decât în 2006, adică 4.971 unităţi. O treime din maşinile Dacia vândute în Franţa şi Germania sunt Dacia Logan Berlină, iar restul este reprezentat de modelul Break.


Acest lucru se explică prin faptul că Break-ul are un raport calitate-preţ foarte bun şi nu are concurenţă din punct de vedere al preţului pe cele două pieţe menţionate, a explicat directorul comercial al grupului Dacia-Renault-Nissan. Din totalul automobilelor produse de Dacia în uzina de la Mioveni, 53% au mers la export.

Pe lângă maşinile exportate oficial de Dacia există şi exporturi paralele, astfel că, în Germania, numărul de maşini Dacia înmatriculate este mai mare cu circa 2.000 faţă de cele exportate de constructor.
"În Franţa şi Germania, termenele de aşteptare depăşesc trei luni, respectiv şase luni şi de aceea unele persoane din alte state au cumpărat maşinile direct din România", a mai spus Jacques Daniel.
Dacia a vândut pe plan mondial peste 230.000 de automobile anul trecut, în creştere cu 17,4% faţă de 2006. (Iulian Buduşan)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite