Cum amenajăm camera bebeluşului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile unei astfel de întreprinderi nu sunt deloc neglijabile. Ele ating cu uşurinţă suma de 2.000 de euro. Camera copilului trebuie să fie luminoasă, liniştită şi aerisită. O suprafaţă de numai 10 metri pătraţi este suficientă pentru un bebeluş.

Este însă necesară o suplimentare rapidă a acestui spaţiu odată cu înaintarea în vârstă. Pentru o mobilare şi o decorare a unei camere de acest tip, un buget minim este de 2.000-3.000 euro, potrivit estimărilor companiei Knox Design. Pentru un proiect extravagant, părinţii pot plăti şi sume exorbitante, în funcţie de preferinţele lor sau ale micuţilor.

„Pereţii se pot decora cu cristale Swarovsky, tapetul poate fi din mătase împletită cu fir aurit, mobilier cu semnătura de designer, picturi cu familia şi micuţul sau alte obiecte unicat. Astfel, un buget poate ajunge şi la 30.000 euro pentru amenajarea unei singure camere”, apreciază Irina Constantin, manager marketing Knox Design.

Copiii vă transformă în pictori

Unul dintre criteriile în funcţie de care este realizată camera ţine de sexul copilului. „În general este aleasă camera cea mai apropiată de dormitorul părinţilor, astfel încât să se ajungă uşor la bebeluş în cazul în care acesta plânge. Această cameră trebuie să fie şi în apropierea unei băi, de preferinţă cu cadă”, explică Irina Constantin.

Ştefan Rădulescu, proprietarul unei firme specializate în amenajările interioare, spune că dintre lucrările de acest tip realizate de compania sa, cele mai multe au vizat încăperi din apropierea băii. Culoarea camerei reprezintă principalul aspect pe care se concentrează românii. Cei mai mulţi acceptă tipare legate de sexul bebeluşului, vopsind în roz camera fetiţei sau în albastru pe cea a băieţelului.

„Este indicat să pictaţi pereţii camerei cu animăluţe amuzante sau cu flori. Puteţi, de asemenea, să găsiţi în magazinele cu decoraţiuni tapete decorative sau autocolante speciale pentru pereţi. Este indicată o temă anume şi luate toate accesoriile inspirate din aceleaşi idee.

De exemplu, ferma bunicilor sau curse de maşini sau peşti exotici”, spune Constantin. Pentru zugrăvirea pereţilor din camera bebeluşului trebuie să ţineţi cont ca vopseaua să fie superlavabilă pentru că va trebui curăţată des. Multe modele de tapet sunt impregnate cu vinil şi sunt rezistente la curăţarea cu apă.

Mobilier cât mai simplu

„Va fi suficient să mobilezi camera cu un pătuţ cu gratii, un dulap pentru hăinuţe şi utilităţi, câteva rafturi pentru jucării, eventual un fotoliu de relaxare”, spune Irina Constantin. Pardoseala trebuie să fie caldă. Odată cu primii paşi, copilul va petrece mult timp pe pardoseală. Din acest motiv, designerii recomandă şi utilizarea unor covoraşe viu colorate.

Poate fi luată în considerare şi posibilitatea încălzirii în pardoseală. Mobilierul trebuie să fie simplu, cu colţurile rotunjite, moale şi bine ancorat. Culoarea mobilierului poate fi aleasă în contrast cu cea a camerei. Irina Constantin recomandă chiar să nu încercaţi o asortare a acestei camere cu restul casei.

„Aici nu trebuie avută nicio constrâgere, doar să fie creată o cameră veselă şi primitoare. Sunt indicate şi culorile puternice, oranj, verde, roşu sau galben. Important este să existe un echilibru între nuanţele intense şi culorile pale, astfel încât camera să nu devină agresiv colorată”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite