Zeci de mii de dolari, o noapte la unul din cele mai scumpe hoteluri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sejur la cel mai luxos apartament al hotelului Martinez din Cannes costă peste 220.000 de dolari Ce poţi să faci zilele astea cu 37.000 de dolari? Să-ţi cumperi vreo trei maşini,

Un sejur la cel mai luxos apartament al hotelului Martinez din Cannes costă peste 220.000 de dolari

Ce poţi să faci zilele astea cu 37.000 de dolari? Să-ţi cumperi vreo trei maşini,
să-ţi faci concediile în străinătate mai mulţi ani la rând sau să achiţi un avans la un apartament modest din România. Dar dacă banii te dau pur şi simplu afară din casă, poţi dormi o noapte în cel mai scump apartament de hotel din lume.

Da, o noapte în Penthouse Suite, din hotelul Martinez de la Cannes, costă 37.200 dolari. Dar după o astfel de noapte, ai toate şansele să te trezeşti şi să te întrebi dacă nu cumva ai ajuns în rai. Cine stă în astfel de hoteluri? Deşi cei 500 de oameni foarte bogaţi din lista Forbes ar putea spune că 37.000 de dolari sunt de fapt mărunţiş, se pare că nu ei sunt clientela uzuală a acestor apartamente de lux. În schimb, celebrităţile din lumea filmului, starurile pop, şeicii sau dictatorii nu se sperie de facturile de multe mii sau zeci de mii de euro. Brad Pitt a dus-o pe fosta sa soţie, Jennifer Aniston, la African Saphire Villa, în 2005, probabil ca să încerce să-şi repare căsnicia în pericol de destrămare. Chiar dacă acolo, o noapte costă peste 11.000 de dolari, luxul n-a putut face minuni în cazul lor.

Lux, divertisment şi relaxare de cel puţin cinci stele

Ce primeşti în schimbul unei sume exorbitante pentru cazarea într-un astfel de apartament de hotel? În primul rând, un spaţiu foarte mare. Aceste apartamente au adesea suprafeţe impresionante, de sute de metri pătraţi şi terase pe măsură, piscine proprii, lifturi sau chiar săli de cinema. Iar soluţiile oferite pentru divertisment sau relaxare merită toţi banii. De regulă, în preţ este inclus şi personalul de serviciu, adică majordomi, bucătari, menajere sau chiar maşini de lux cu şoferi la dispoziţie. Aceştia au chiar şi camere cu intrare separată. Ideale pentru familii cu copii, apartamentele de lux din cele mai bune hoteluri din lume, cu cinci sau şapte stele, oferă lux, confort şi experienţe de neuitat celor care îndrăznesc să le treacă pragul.

Hotel Martinez

Penthouse Suite
Cannes, Paris
Preţ: 37.200 dolari

Cannes este una dintre destinaţiile preferate de europenii amatori de soare, iar Festivalul de Film de aici rămâne unul dintre cele mai mari evenimente mondene de pe continent. Hotelul Martinez se laudă cu multe superlative, dar mai ales cu cel mai scump apartament de hotel din lume. Factura pentru Penthouse Suite, aflat la etajul şapte al hotelului, este de 37.200 de dolari pe noapte. Ce primeşti pentru banii ăştia? Patru dormitoare "tres chic", o terasă privată cu jacuzzi şi vedere la Marea Mediterană, plus confortul psihic pe care îl poţi avea când ştii că dormi în cea mai scumpă cameră de hotel din lume.

President Wilson Hotel

Royal Penthouse
Geneva, Elveţia
Preţ: 35.000 dolari

La modernul hotel President Wilson, din Geneva, securitatea este aproape la fel de importantă ca şi luxul. Toate geamurile şi ferestrele de la Royal Penthouse sunt antiglonţ, aşa că apartamentul este ideal pentru celebrităţile sau şefii de state care vizitează sediul central al ONU, de lângă Palais Wilson. Royal Penthouse ocupă un întreg etaj al hotelului, iar accesul este asigurat cu ajutorul unui lift privat. Are patru dormitoare, toate cu vedere la Lacul Geneva, cinci băi, un jacuzzi, dressing room şi birou şi este decorat cu marmură albă şi podele din lemn masiv. Sufrageria este dotată cu mese de biliard, o bibliotecă şi un cocktail lounge, dar şi cuş o masă din mahon pentru 26 de persoane.

Grand Resort Lagonissi

The Royal Villa
Atena, Grecia
Preţ: 34.088 dolari

The Royal Villa are, pe o suprafaţă de 410 metri pătraţi, trei dormitoare, o piscină acoperită şi una descoperită, sală de gimnastică şi un living spaţios. Canapelele şi mobila sunt semnate de designeri renumiţi, iar livingul este echipat cu tehnologie de ultimă generaţie, adică televiziune prin satelit, play station, DVS şi CD playere, laptop, fax, imprimantă şi video telefon. Nu lipsesc camera de masaj sau bucătăria complet echipată unde, la cerere, poate găti un chef experimentat, sau plaja privată. Capacitatea maximă este de şase persoane.

Hotel Cala di Volpe

Presidential Suite
Coasta de Smarald, Italia
Preţ: 27.277 dolari

Apartamentul prezidenţial este situat în turnul hotelului Cala di Volpe, unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Italia. Are două niveluri, cu trei dormitoare, trei băi şi două livinguri. La acestea se adaugă o piscină cu apă sărată în aer liber, propriul foişor şi solar. Stilul este rustic, dar luxos, cu pereţi văruiţi în alb, grinzi lăsate la vedere, divanuri joase şi mobilier din lemn. Paturile au rama din oţel, iar podelele sunt acoperite cu ceramică vopsită de mână. O altă piesă de rezistenţă a apartamentului este biblioteca de DVD-uri pe care le puteţi asculta la aparatura Bang & Olufsen.

Atlantis Hotel

Bridge Suite
Paradise Island, Bahamas
Preţ: 25.000 dolari

Cum era de aşteptat, la preţul de 25.000 de dolari pe noapte, Bridge Suite oferă oaspeţilor un lux greu de uitat. Este decorat în nuanţe de roşu, auriu şi negru şi seamănă cu un mic palat, cu camere înalte de 3,6 metri. Ferestrele oferă privelişti impresionante ale staţiunii Atlantis şi Caraibelor. Are zece camere, un living imens dotat cu pian, un balcon de 244 metri pătraţi şi o cameră pentru cinat cu un candelabru din aur de 22 de carate. Bucătăria are intrare separată pentru personalul de serviciu - majordomi, bucătari şi menajere. Apartamentul poartă numele de Bridge Suite pentru că mai cuprinde şi un pod între turnurile hotelului Atlantis. Printre oaspeţii de renume care s-au cazat aici se numără Oprah Winfrey şi Michael Jackson.

Elounda Beach Hotel and Resort

Palace Suite
Creta, Grecia
Preţ: 21.030 dolari

Situat în nord-estul insulei greceşti Creta, stilatul hotel Elounda Beach are ieşire la mare şi este înconjurat de grădini imense pline de iasomie. Compus de fapt din două vile, Palace Suite din Elounda Beach Hotel and Resort, din Creta, este perfect pentru cei cărora le plac reşedinţele spaţioase. Vila principală are patru dormitoare, fiecare cu propria baie, două livinguri şi cameră de cinat, sală de fitness, bucătărie, două piscine în aer liber şi grădină. Bungalowul are un alt dormitor, un living şi două băi. Cele două vile au vedere la Golful Mirabello. Capacitatea maximă este de zece persoane.

Plaza Athenee

Royal Suite
Paris, Franţa
Preţ: 17.494 dolari

Cu vedere la Turnul Eiffel şi Avenue Montaigne, Royal Suite din hotelul Plaza Athenee, are două intrări private, patru dormitoare, o cameră de cinat pentru 12 persoane şi o bucătărie complet echipată. Băile sunt decorate cu mozaicuri din marumură şi au jacuzzi. Deşi este decorat în spiritul secolului al XVIII-lea, apartamentul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, televizoare cu plasmă în fiecare cameră şi LCD-uri în baie şi o colecţie de 5.000 de albume de muzică. Camerele sunt mereu decorate cu flori de sezon. Apartamentul a fost echipat, pentru maximă securitate, cu video-monitoare pe balcon şi cu sistem de scanare a amprentei digitale la ambele intrări.

Altamer

African Saphire Villa
Anguilla, Caraibe
Preţ: 11.428 dolari

Vila are opt dormitoare, fiecare dotat cu propria baie, un living, o cameră de cinat pentru 18 persoane, dar şi propria piscină cu un pod care porneşte de la al doilea etaj al vilei şi se opreşte chiar deasupra piscinei. Pentru divertisment, există o masă de biliard, dar şi o minisală de cinema, cu televizor, DVD player, dar şi video proiector. Copiii se pot bucura de propria cameră de joacă. Băile sunt decorate cu marmură, iar în timp ce stai în jacuzzi, te poţi uita la televizor sau poţi asculta unul din cele câteva mii de albume care se găsesc în colecţia audio a vilei. Pentru activităţile sportive, mai aveţi la dispoziţie şi o sală de fitness, dar şi o plajă pivată ideală pentru snorkeling.

Intercontinental

Presidential Suite
Hong Kong
Preţ: 11.183 dolari

Presidential Suite, din hotelul Intercontinental, are 650 de metri pătraţi şi este unul dintre cele mai mare apartamente din Hong Kong. Are cinci dormitoare, un living şi o terasă de 232 de metri pătraţi, cu piscină şi vedere la Portul Victoria. Mai include o cameră de studiu, o bucătărie şi roomservice 24 de ore din 24, asigurat de restaurantul Spoon al lui Alain Ducaisse. Aici se cazează de obicei şefii de state sau celebrităţile. Amenajarea apartamentului a costat 2,5 milioane de dolari, aşa că nu e de mirare că tariful e atât de piperat.

Burj Al Arab

Royal Suite
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Preţ: 10.900 dolari

Cel mai înalt hotel din lume, construit în formă de velă, nu se dezminte când vine vorba de lux, aşa că oferă oaspeţilor săi două apartamente regale, la etajul 25. Royal Suite are două nivele şi este dotat cu ascensor propriu. Mai cuprinde o sală de cinema proprie, sală de şedinţă, salon, dressing room şi o cameră cu intrare separată pentru majordom. Baia principală are un jacuzzi circular şi podele de marmură. Decoraţiunile au influenţe greceşti, arabe şi italieneşti, iar unele dintre aşternuturi chiar poartă semnătura Versace. Masa o puteţi servi la restaurantul subacvatic al hotelului, care se laudă şi cu un acvariu cu rechini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite