Libia investeşte în Wienerberger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Libia investeşte în Wienerberger
Libia investeşte în Wienerberger

Producătorul austriac de cărămizi, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat o majorarea a capitalului cu 336 de milioane de euro, printr-o emisiune de acţiuni.

Titlurile nou emise de companie reprezintă 40% din capitalul actual. În cadrul acestei majorări de capital va participa şi Autoritatea pentru Investiţii din Libia, fond de investiţii de stat, care a semnat un acord prin care se angajează să cumpere 10% din acţiuni după încheierea acestei operaţiuni. Pachetul de acţiuni care va fi controlat de fondul libian nu poate depăşi 15% din acţiuni în următorii doi ani fără acordul grupului.„Vom folosi sumele obţinute în urma acestei operaţiuni pentru plata unor datorii şi pentru consolidarea activelor”, declară Heimo Scheuch, CEO Wienerberger, într-un comunicat al companiei.

În plină restructurare

Poziţia pe piaţă a producătorului de cărămizi ar urma să se consolideze în contextul actualei crize financiare. Perioada de subscriere este 15-29 septembrie, iar intermediarii operaţiunii sunt ABN Amro, Morgan Stanley şi UniCredit. Wienerberger operează în România din anul 1998 şi deţine pe piaţa autohtonă, prin compania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, trei fabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa) la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţine participaţii, Bramac şi Tondach. Totodată, grupul austriac este prezent în România şi prin compania Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale. Grupul va închide temporar fabricile de cărămizi din Dâmboviţa şi Cluj, ca parte a programului de restructurare a grupului, pentru adaptarea producţiei la evoluţia pieţei şi cererii, a anunţat în luna iunie producătorul de materiale de construcţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite