Weekend pe cont propriu în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Weekend pe cont propriu în Europa
Weekend pe cont propriu în Europa

Toamna, marile oraşe europene sunt asaltate de turişti, ademeniţi de preţurile mai mici decât în sezonul estival. Un weekend într-o metropolă occidentală costă cel puţin 200 de euro de persoană, preţul incluzând cazarea şi transportul cu avionul dus-întors.

Unul dintre oraşele preferate ale turiştilor din toată lumea este Paris. Capitala Franţei surprinde prin arhitectură clasică, zgârie-nori, străduţe înguste sau bulevarde largi, magazine şi hoteluri de lux, cluburi de noapte şi case de modă. Paris este însă şi unul dintre cele mai scumpe oraşe europene. Preţurile la cazare sunt cu peste 25% mai mari decât în oraşe precum Viena, Barcelona sau Praga.

Citiţi şi:


Cea mai ieftină variantă pentru a petrece un weekend la Paris este să plecaţi în excursie pe cont propriu. Un bilet de avion Bucureşti-Paris dus-întors costă în jur de 190 de euro la compania Wizz Air şi 330 de euro la Tarom. Totodată, compania low cost Blue Air a pus la vânzare 10.000 de bilete promoţionale, valabile în perioada 21 septembrie 2009 - 27 martie 2010, spre Paris şi Roma, cu plecare din Cluj, care costă doar 28 de euro de persoană.

Odată rezolvată problema transportului, trebuie să vă ocupaţi şi de cazare. Cea mai convenabilă metodă de cazare în „Capitala iubirii şi a modei“ este închirierea unui apartament în regim turistic. O garsonieră pentru două persoane, situată în cartierul Saint Germain (la cinci minute de mers pe jos de Catedrala Notre-Dame) se închiriază cu 60 de euro pe noapte, potrivit site-ului www.myapartentparis.com.

De reţinut că toate muzeele au intrare gratuită în prima duminică a fiecărei luni. În Paris este recomandat să circulaţi cu mijloacele de transport în comun, întrucât taxiurile sunt destul de scumpe. Un abonament de metrou cu zece călătorii costă nouă euro.

Shopping şi istorie în Catalonia

Unul dintre cele mai frumoase oraşe turistice din lume este, de departe, Barcelona, capitala regiunii spaniole Catalonia. Amplasată pe malul Mării Mediterane, Barcelona este un oraş foarte frumos, cu bulevarde largi, pline de palmieri, dar şi cu străduţe înguste, unde istoria este la ea acasă.

Cele mai mari atracţii turistice ale Barcelonei sunt clădirile ce poartă amprenta arhitectului Gaudi – Catedrala Sagrada Familia, Casa Milla şi Casa Battlo. Nu trebuie să rataţi nici vizitarea Parcului acvatic, unde veţi descoperi o multitudine de vietăţi marine. Pasionaţii de shopping sunt cei mai încântaţi când ajung la Barcelona.

Aici găseşti absolut orice: de la magazinele „de firmă“ de pe celebrul bulevard Ramblas până la tarabe şi dughene cu marfă ieftină. În octombrie, dacă aveţi noroc, puteţi să mai găsiţi reduceri chiar şi de 70% la preţurile articolelor vestimentare de vară.

Fotbal la cote maxime

Împătimiţii fotbalului sunt foarte satisfăcuţi în acest oraş, graţie celebrei echipe de fotbal FC Barcelona. Dacă ajungeţi aici, obligatoriu trebuie să vizitaţi stadionul Camp Nou, care este impresionant de mare şi de modern. Stadionul este ca un mic oraş – are muzee, magazine, spaţii de relaxare şi chiar restaurante.

O minivacanţă de trei nopţi la Barcelona, cumpărată de la agenţiile de turism, începe de la 400 de euro de persoană. Preţul include cazare la hotel de trei stele cu mic dejun, transport cu avionul şi taxele de aeroport. Dacă mergeţi pe cont propriu, găsiţi bilete de avion şi de la 40 de euro de persoană, în funcţie de compania aeriană aleasă şi de perioada în care aţi rezervat călătoria. Un apartament de închiriat pentru două persoane costă minimum 30 de euro pe zi.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite