Vremea a tăiat din profiturile ştrandurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea a tăiat din profiturile ştrandurilor
Vremea a tăiat din profiturile ştrandurilor

Pentru a reduce pierderile cauzate de faptul că în acest an bazinele au fost deschise mai târziu, proprietarii au mărit tarifele Administratorii unităţilor de agrement susţin că

Pentru a reduce pierderile cauzate de faptul că în acest an bazinele au fost deschise mai târziu, proprietarii au mărit tarifele

Administratorii unităţilor de agrement susţin că afacerile din acest domeniu nu sunt profitabile dacă temperatura de afară nu trece de 30 de grade.

Afacerile patronilor de ştranduri din Capitală au început cu stângul anul acesta. Prognozele anunţau un an torid dar temperaturile scăzute din luna iunie au făcut ca unităţile de agrement să se deschidă mai târziu cu o lună faţă de anul trecut. Ştrandul Cara din sectorul 3 primeşte clienţi din 21 iunie, însă anul trecut s-a deschis pe data de 15 mai.

De asemenea, Ştrandul Copiilor Văcăreşti şi Clubul Bamboo s-au deschis săptămâna trecută faţă de luna mai a anului trecut. Nelu Cuza, administratorul Clubului Cara, spune că vremea înşelătoare i-a dat peste cap toate planurile. "Am angajat 23 de persoane în aprilie şi au plecat pe litoral, iar acum este foarte greu să găseşti personal calificat", spune Nelu Cuza.

Pe de altă parte, numărul clienţilor de săptămâna trecută a fost destul de scăzut, dar administratorul clubului speră ca lucrurile să se îndrepte luna aceasta.

La Cara tariful a fost majorat la 10 lei pentru a menţine nivelul încasărilor similar cu cel de anul trecut, când au fost de 2 milioane de lei, dar şi pentru a recupera din investiţia de 300.000 de euro realizată anul acesta.

Încasări de 10.000 de lei pe zi

Administratorii ştrandurilor spun că afacerile pe care le gestionează depind de condiţiile meteo şi că în zilele ploioase sau înnorate nu au clienţi. Stan Dumitru, administrator la Ştrandul Copiilor, spune că mizează doar pe luna iulie, întrucât în luna august temperaturile scad, iar cei mai mulţi clienţi se duc pe litoral. "Dacă eşti la mare poate să fie şi 25 de grade tot ieşi la plajă. Aici dacă se înnorează puţin clienţii au plecat acasă", spune Stan Dumitru. Luna acesta însă este vârful sezonului la încasări.

Într-o zi obişnuită ştrandurile au între 300 şi 500 de vizitatori, dar numărul lor creşte la peste 1.000 în weekend. Tarifele practicate anul acesta sunt de 10 lei în cazul cluburilor de cartier, dar urcă la 30 lei în cazul cluburilor selecte, precum Bamboo, iar un abonament ajunge la 200 de euro. În preţul biletelor de intrare este inclus şi şezlongul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite