Vom putea cumpăra şi online bilete de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vom putea cumpăra şi online bilete de tren
Vom putea cumpăra şi online bilete de tren

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii propune spre dezbatere un proiect privind normele de transport pe căile ferate din România, prin care operatorii de transport feroviar de calatori pot stabili, prin reglementari proprii, alte modalităţi de admitere la transport a călătorilor. În acest context, CFR Călători SA va lansa în cursul lunii octombrie 2009 serviciul de vânzare online a biletelor de călătorie cu rezervare de locu

Pentru dezvoltarea şi diversificarea  pieţei de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic feroviar intern, pentru trenurile de călători de rang superior, serviciul va fi disponibil atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Introducerea serviciului de vânzare online oferă posibilitatea deschiderii de noi canale de vânzare către persoane fizice şi pentru distribuitorii autorizaţi (agenţi privaţi, agenţii de turism) în condiţii similare celor oferite de companiile aeriene de transport.

„Persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vânzare online a legitimaţiilor de călătorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Călători, alegerea ofertei dorite  (rută, dată, tren, locuri etc.) şi plata cu card a contravalorii biletelor.

Persoanele juridice autorizate vor folosi aceeaşi procedură în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu CFR Călători.
Vânzarea online a legitimaţiilor de călătorie spre deosebire de emiterea legitimaţiilor prin ghişee (teminale) specializate, presupune costuri mult mai reduse pentru CFR Călători, se arată în referatul de aprobare a proiectului normativ.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite