Volkswagen încă visează la fuziunea cu Porsche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volkswagen încă visează la fuziunea cu Porsche
Volkswagen încă visează la fuziunea cu Porsche

Duelul “de casă” între familiie Porsche şi Piech, ce controlează Porsche în proporţie de 100%, pare să nu mai contenască. Volkswagen spune că are în vedere preluarea treptată a operaţiunilor acţionarului majoritar Porsche, ba mai mult, se gândeşte la fuzionarea celor două grupuri. Într-un final, dacă va exista aşa ceva, va lua naştere un constructor auto cu acţionari germani, arabi la care se adaugă şi statul german. Da

Consiliul de supraveghere Volkswagen, reunit la Stuttgart, în sud-vestul Germaniei, a aprobat crearea unui grup integrat alături de Porsche, potrivit unui comunicat al companiei.

Porsche aprobase deja proiectul în cursul zilei de joi. Cel mai mare constructor european anunţă că grupul auto integrat urmează să ia fiinţă prin preluarea treptată de participaţii în cadrul Porsche şi prin fuziunea totală dintre Porsche şi Volkswagen.

În cadrul operaţiunii, Qatarul va prelua o participaţie de 17% în cadrul Volkswagen, a anunţat directorul executiv al companiei, Martin Winterkorn. Emiratul Qatar urmează să preia şi o participaţie în cadrul Porsche, care va efectua o majorare de capital de cel puţin cinci miliarde euro.

Porsche, care deţine 51% din Volkswagen, nu a oferit detalii legate de majorarea de capital anunţată, prin care speră să obţină lichidităţi prin care să plătească o parte din datoriile de zece miliarde euro.

Toate detaliile operaţiunii urmează să fie prezentate în cadrul unei reuniuni a consiliului de supraveghere din 13 august, a mai anunţat Winterkorn.

De mai multe luni, fuziunea dintre Porsche şi Volkswagen reprezintă un subiect de dispută majoră între cele două grupuri din cadrul familiei Porsche-Piech, ce controlează Porsche în proporţie de 100%.

Iniţial Porsche ar fi trebuit să preia controlul grupului Volkswagen prin achiziţia a 75% din capitalul companiei, însă, în luna mai, Porsche a fost nevoit să îşi recunoască eşecul, pe fondul crizei financiare şi a scăderii vânzărilor de automobile.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite