Vimetco a redeschis uzina Alum Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vimetco a redeschis uzina Alum Tulcea
Vimetco a redeschis uzina Alum Tulcea

Grupul Vimetco, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a redeschis fabrica de alumină Alum Tulcea, după ce afinalizat implementarea unui program de modernizare şi retehnologizare iniţiat în februarie 2007, informează un comunicat al companiei.


Alum şi-a oprit activitatea în luna februarie a anului 2007 pentru realizarea unor investiţii de modernizare în valoare de 49,5 milioane de dolari.

 „Vimetco îşi continuă strategia sa pe termen lung, în pofida actualului context economic mondial. Un element cheie al acestei strategii îl reprezintă integrarea pe verticală a operaţiilor grupului, prin controlul întregului lanţ de producţie, de la bauxită până la produse cu valoare adăugată mare“, a declarat Frank Muller, directorul general al Vimetco. Acesta a completat, spunând că Alum va livra necesarul de materie primă către Alro Slatina. „Alum va oferi siguranţa în alimentarea cu alumină şi, astfel, va susţine producţia continuă de aluminiu a combinatului Alro Slatina“, a punctat Muller.

Vimetco, grup înregistrat în Olanda, dar controlat de magnatul rus Vitali Mashitsky, a angajat, recent, în fabrica din Tulcea, 470 de muncitori noi. Astfel, numărul salariaţilor a ajuns la 600 de oameni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite