Veniturilor Romtelecom, în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veniturilor Romtelecom, în scădere
Veniturilor Romtelecom, în scădere

Veniturile Romtelecom din primele nouă luni ale anului au scăzut cu 7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 609,4 milioane euro, din cauza scăderii încasărilor pe segmentul de voce din trimestrul al treilea, reiese din raportul financiar al OTE, citat de NewsIn.

Profitul OIBDA (înainte de includerea deprecierii şi a amortizării) al operatorului român de telecomunicaţii a crescut cu 2% în perioada ianuarie - septembrie, de la 196,3 milioane de euro la 201,9 milioane de euro, potrivit raportului acţionarului majoritar al OTE, ce deţine 54,01% din acţiunile Romtelecom. Astfel, numărul de linii de telefonie fixă Romtelecom a scăzut, în perioada ianuarie - septembrie, cu 5,6% comparativ cu primele nouă luni din 2008, la 2,808 milioane de unităţi.

În trimestrul al treilea, veniturile Romtelecom au scăzut la 200 de milioane de euro, de la 214 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul OIBDA s-a redus cu 6,8% , de la 71,9 milioane de euro la 67 de milioane de euro. „În trimestrul trei 2009, în comparaţie cu trimestrul al treilea din 2008, Romtelecom a înregistrat o scădere a veniturilor de puţin peste 6%, în linie cu obiectivul nostru din acest an de a avea o scădere a veniturilor companiei datorată situaţiei economice situată sub rata de scădere a PIB-ului României‟, a declarat directorul general al Romtelecom,Yorgos Ioannidis.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite