Vânzarea Hotelului Triumf, blocată în instanţă de George Copos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Athenee Phenix Group a contestat anularea primei licitaţii cu strigare pentru vânzarea unităţii de cazare de pe Bulevardul Kiseleff Hotelul Triumf, situat în zona centrală a Capitalei, a

Athenee Phenix Group a contestat anularea primei licitaţii cu strigare pentru vânzarea unităţii de cazare de pe Bulevardul Kiseleff

Hotelul Triumf, situat în zona centrală a Capitalei, a fost şters de pe lista imobilelor scoase la vânzare de către Regia Protocolului de Stat, din cauza unei acţiuni în instanţă. Aceasta a fost iniţiată de compania Athenee Phenix Group, controlată de grupul Ana Hotels, deţinut de omul de afaceri George Copos.

Acţiunea în instanţă a fost depusă ca urmare a nemulţumirii vizavi de procedura aplicată la prima încercare de vânzare. Hotelul Triumf, clasificat la două stele şi amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătraţi lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, a fost scos la vânzare de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în luna ianuarie a anului în curs.

Prima încercare de vânzare s-a făcut prin licitaţie publică cu strigare, preţul de pornire fiind de 32,5 milioane de euro fără TVA. La licitaţies-au prezentat companiile Roses Residential Park Bucureşti, BEA Hotels Eastern Europe România şi Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels.

Proces în fază incipientă

La acea vreme, Comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanţie bancară depusă de Athenee Phenix, care deţine hotelul Athenee Palace Hilton, nu îndeplinea criteriile de înscriere. Licitaţia a fost anulată, pentru că rigorile de participare impuneau existenţa a cel puţin trei oferte valabile.

Potrivit secretarului general al guvernului, Ilie Bolojan, citat de Mediafax, scrisoarea de garanţie bancară prezentată la licitaţia pentru Hotelul Triumf de către Athenee Phenix Group indica doar că firma participantă dispune de bani în cont, fără să existe şi un document prin care să se specifice că aceasta, în cazul în care câştigă licitaţia, dar renunţă ulterior să mai achite preţul, va pierde suma aferentă garanţiei. Comisia RA-APPS a considerat că scrisoarea nu poate fi acceptată în aceste condiţii şi în lipsa a minim trei ofertanţi valabili, a anulat procedura.

"Avem un proces pe rol, într-o fază incipientă, şi, din acest punct de vedere, vânzarea Hotelului Triumf nu va intra în prima etapă de vânzare. Sperăm că cei care au deschis procesul să înţeleagă că nu poate fi ocolită în niciun fel vânzarea prin licitaţie publică. Pentru a evita astfel de situaţii, nu vor mai fi acceptate decât oferte cu garanţie de participare care înseamnă numerar în cazul persoanelor juridice, sau bani viraţi efectiv în conturile regiei", a spus Bolojan.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite