VIDEO Produsele electrocasnice ale viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Produsele electrocasnice ale viitorului
VIDEO Produsele electrocasnice ale viitorului

Firma „Electrolux” organizează anual un concurs pentru a descoperi cele mai ingenioase invenţii în domeniul electrocasnicelor.  Concursul reuneşte propuneri inovatoare ce candidează la titlul de „produse al anului 2010”. Participanţii sunt studenţi sau absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie Industrială. La ultima ediţie au rămas în competiţie 8 finalişti.

Printre cele mai interesante modele, prezentate pe pagina web Fox News se află:

1. „Cocoon” („Coconul”)

image

Jumătate cuptor cu microunde, jumătate „generator de mâncare”. Acestă invenţie a suedezului Rickard Hederstierna face ca mâncarea „să crească” în interiorul său. Introducând conţinutul unui plic de semipreparat, aparatul îl găteşte singur, calculând timpul necesar până la prepararea completă.

3. „Moléculaire” („Molecular”)

image

Este un fel de „imprimantă pentru mâncare”, ce decorează platourile, ajutându-ne să obţinem efecte uimitoare. Autorul său, germanul Nico Kläber, asigură că este un aparat foarte practic, atât în bucătăriile profesionale, cât şi pentru uzul casnic.

4. „Teleport Fridge” („Frigiderul teleportabil”)

image

Cu acest frigider, desenat de către Dulyawat Wongnawa, poţi face cumpărăturile de la distanţă, având apoi alimentele direct în frigider. Cum e posibil? Tocmai aceasta este întrebarea...

Vezi şi alte invenţii „trăznite” pe adevarul.es

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite