Tranzacţie-record pe piaţa spaţiilor industriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antalis România a închiriat 10.000 de metri pătraţi, în Bucharest West Light Industrial Park, dezvoltat de Portland Trust în apropiere de Bucureşti.

Suprafaţa închiriată de către Antalis România, companie deţinută integral de grupul financiar francez Sequana şi care activează în domeniul distribuţiei materialelor utilizate ca suport în comunicare, reprezintă un depozit şi spaţii de birouri. Aceasta este cea mai importantă tranzacţie de pe piaţa spaţiilor industriale din ultimul an, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă imobiliară Colliers Internaţional.

„Această mutare este una importantă mai ales în contextul economic actual. În acest an ne-am propus dezvoltarea noii divizii de ambalare şi extinderea gamei de produse destinate industriei publicitare, iar noul amplasament va asigura spaţiul suplimentar necesar”, a declarat Lorett Mincu, managing director Antalis România.

 

A doua tranzacţie în ultimele 12 luni

 

Noul depozit consolidează operaţiunile logistice care până acum se desfăşurau prin intermediul a două amplasamente diferite situate în acelaşi parc industrial.

„Decizia Antalis este una strategică şi are un impact deosebit în contextul actual al pieţei, care nu a înregistrat tranzacţii importante de închiriere în 2009”, a afirmat Viorel Opaiţ, manager industrial division în cadrul Colliers Internaţional. Reprezentanţii Antalis susţin că această mutare reprezintă o ultimă etapă a strategiei de integrare care a început în urmă cu un an, după ce compania a preluat o companie de pe piaţa hârtiei, Map Merchant România, raportând împreună la finele anului 2008 o cifră de afaceri de 35 milioane de euro.

Antalis România a mai încheiat o tranzacţie pe parcursul ultimelor 12 luni. Compania şi-a mutat birourile, în aprilie 2009,  într-o clădire situată în zona Unirii, cu o suprafaţă de peste 1.100 de metri pătraţi.

Bucharest West Light Industrial Park este dezvoltat în apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite