KazMunaiGaz: Tot ce se cumpără se şi vinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
KazMunaiGaz: Tot ce se cumpără se şi vinde
KazMunaiGaz: Tot ce se cumpără se şi vinde

KazMunaiGaz va analiza o eventuală propunere venită din partea unor investitori care vor dori să preia o parte din grupul Rompetrol, a declarat astăzi preşedintele KazMunaiGaz (KMG), Kairgeldy Kabyldin.

„Tot ce se cumpără se şi vinde”, a subliniat Kabyldin. El a precizat că, momentan, grupul kazah nu a primit vreo propunere în acest sens. „Dacă vom primi oferte pentru un parteneriat de investiţii sau de împărţire a riscurilor, putem pune problema vânzării sau cedării unei părţi din Rompetrol”, a spus el.

Kabyldin a mai spus că, pe fondul crizei mondiale, KMG şi-a redus costurile cu 40%, iar personalul de conducere a fost micşorat cu 15%. „Nu vom schimba toţi managerii din Rompetrol. Scopul nostru este să conducem această companie prin Consiliul de Administraţie”, a adăugat preşedintele KMG.

El a declarat că, anul viitor, se va lua o decizie privind delistarea companiei Rompetrol Rafinare, parte a grupului, listată la Bursa de Valori Bucureşti.

La rândul său, noul director general al Rompetrol Group, Saduokhas Meralyiev, a susţinut că rafinăria Petromidia, care a împlinit 30 de ani de funcţionare, este foarte importantă pentru grupul kazah. „Am petrecut mult timp în America şi în Japonia, lucrând în companii petroliere. Petroliştii din România nu sunt mai prejos decât cei din alte ţări”, a precizat el.

Potrivit lui Saduokhas Meralyiev, programul de reducere a costurilor nu include disponibilizări de personal în zona de producţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite