O companie din Serbia va aigura 30% din activitatea Oil Terminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O companie din Serbia va aigura 30% din activitatea Oil Terminal
O companie din Serbia va aigura 30% din activitatea Oil Terminal

Compania petrolieră NIS din Serbia va asigura 30% din activitatea fizică lunară a terminalului marin Oil Terminal Constanţa, devenind astfel cel mai important client al companiei româneşti.

„Am stabilit un contract cu un partener sârb foarte important, care va aduce lunar o cantitate de produse petroliere finite de 100.000-150.000 tone, care reprezintă 30% din producţia fizică lunară ce asigură fondurile necesare pentru salarii şi cheltuieli de întreţinere şi reparaţii. Sperăm ca, la sfârşitul lui august, să derulăm primele cantităţi“, a declarat noul director general al Oil Terminal Constanţa, Silviu Wagner, citat de NewsIn. Acesta nu a precizat care este numele companiei sârbeşti, însă, potrivit unor surse ministeriale, este vorba despre compania de stat NIS, care deţine rafinăria de la Pancevo, cea mai mare din Serbia.

„Contractul cu noul nostru client compensează pierderea celui cu Petromidia, care acopera circa 30% din portofoliul de clienţi, de mărfuri. Totodată, există posibilitatea de a stabili importante colaborări cu companii din Republica Azerbaidjan, însă detalii despre acest lucru şi eventuale negocieri vom avea abia în toamnă, după vizita preşedintelui acestei republicii în România, când se va semna un acord între cele două ţări“, a mai spus Silviu Wagner. Totodată, directorul general al Oil Terminal a afirmat că, în 2009, estimează un trafic de mărfuri de 8,5 milioane tone, în scădere cu 20% faţă de anul trecut, din cauza crizei economice.

Conducerea este asigurată de un director interimar

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei de stat Oil Terminal va alege, în şedinţa din 24 august, un nou director general, după ce Vasile Miu a demisionat, săptămâna trecută din această funcţie. „Mi-am înaintat demisia din funcţia de director general, din motive personale”, a declarat Miu, pentru „Adevărul”. Acesta a precizat că va rămâne în companie, unde va ocupa funcţia de director mecanic-energetic, pe care o deţinea şi înainte de a fi numit la conducerea societăţii. Director interimar a fost numit Silviu Wagner, şeful departamentului de pază.

Oil Terminal Constanţa este specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime, în vederea importului, exportului şi tranzitului.

Ministerul Economiei deţine 59,6% din companie, Fondul Proprietatea are 10%, iar restul titlurilor sunt în proprietatea altor acţionari. Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite