Teraplast îşi măreşte capacitatea de producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teraplast îşi măreşte capacitatea de producţie
Teraplast îşi măreşte capacitatea de producţie

Teraplast, compania producătoare de materiale de construcţii, a finalizat o investiţie de două milioane de euro în extinderea cu 60% a capacităţii fabricii de profile pentru tâmplărie din Parcul Industrial de la Sărăţel

Citiţi şi

Aurel Vlaicu estimează un picaj de 50% al pieţei

Această suplimentare a capacităţii de producţie a dus şi la o creştere a bugetului de investiţii al companiei alocat pentru acest an. Toate acestea vin pe fondul unei scăderi de aproximativ 50% a pieţei de profile termoizolante, potrivit principalilor producători din domeniu. „Piaţa românească de profile pentru tâmplărie a generat noi oportunităţi de extindere în acest an de criză. Asta deoarece, conform informaţiilor pe care le deţinem, valoarea importurilor a scăzut cu aproximativ 54% în primele şase luni ale anului, lăsând locul producătorilor autohtoni. În acest context şi ca urmare a creşterii cererii am decis să investim în extinderea capacităţilor de producţie”, declară Florin Urîte, director general Teraplast.

Suplimentare a exporturilor

În noua fabrică de la Sărăţel, compania Teraplast va produce profile de tâmplărie cu patru şi cinci camere, exclusiv ecologice. În acest moment se află în probe tehnologice şi sistemul de şase camere.
Planurile companiei prevăd şi o creştere a volumului exporturilor realizate.
„Strategia noastră pe acest segment prevede, pe lângă poziţionarea cât mai bună pe plan local, şi intrarea pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, astfel încât în 2010 aproximativ 15% din producţie să fie pentru export”, spune Urîte.
Teraplast a relocat producţia de profile la începutul acestui an. Investiţia în relocare şi în noile utilaje de producţie a fost de două milioane de euro. Producţia de profile se realizează în cadrul fabricii de produse PVC care a fost finalizată în luna octombrie 2008. În acelaşi loc se realizează şi producţia de ţeavă din PVC.

Investiţii în creştere

Teraplast  derulează din 2007 un program de investiţii ce presupune relocarea capacităţilor de producţie din Bistriţa, la Sărăţel, unde a dezvoltat un parc industrial pe o suprafaţă de 22 hectare.
Pentru acest an compania şi-a bugetat investiţii de aproximativ 15,7 milioane lei, valoare la care se adaugă investiţiile demarate în 2008 şi care se vor finaliza în decursul anului 2009. Aceste investiţii, aflate în derulare de anul trecut, vor necesita un efort financiar suplimentar, de peste 15 milioane lei. Astfel, compania are în desfăşurare anul acesta investiţii totale de 30,79 milioane lei.
Compania Teraplast face parte din Grupul Teraplast Bistriţa, care mai include subsidiarele Teraplast, Plastsistem şi Politub. Grupul este unul dintre principalii procesatori de PVC din România. De asemenea, mai produce panouri sandwich şi structuri metalice pentru construcţii comerciale şi industriale şi tuburi din polietilenă pentru reţelele de gaz şi apă.
Principalii acţionari Teraplast sunt Dorel Goia  cu 34,17% din titluri, Emanoil Viciu cu  un pacht de 16,14% din acţiuni şi SIF Banat-Crişana cu 11,38% din companie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite