Profitul Teletrans a crescut cu 50% în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profitul Teletrans a crescut cu 50% în primul semestru
Profitul Teletrans a crescut cu 50% în primul semestru

Operatorul de telecomunicaţii la nivel naţional Teletrans, filială a Transelectrica, a obţinut în primele şase luni ale anului un profit mai mare cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă compania.

Totuşi, Teletrans nu a dezvăluit valoarea absolută a profitului.

În acelaşi interval, cifra de afaceri a fost de 4,3 milioane de euro, în creştere cu 3%.

„În acest prim semestru, eforturile noastre s-au concentrat pe mai multe direcții: stabilizarea afacerilor, eficientizarea activității prin reorganizarea procedurilor interne, creșterea flexibilității față de clienți și îmbunătăţirea timpului de răspuns la cerințele pieței. Demersurile întreprinse au dat rezultate, numărul clienților a crescut, precum și ponderea veniturilor independente de cele generate de Transelectrica – client tradiţional şi actionar unic al companiei. Vorbim, practic, de o creștere de 38% a cifrei de afaceri generate de alţi clienţi și de o cerere mult mai mare de servicii de telecomunicații ”, a declarat Horia Hăhăianu, directorul general al Teletrans, citat într-un comunicat.

Teletrans estimează că va finaliza acest an cu venituri de circa 9,5 milioane de euro, cu 10% mai mult faţă de cele din 2008.

Aceste prognoze iau în calcul finalizarea obiectivelor propuse, precum lărgirea portofoliului de clienți și dezvoltarea rețelei pe care compania operează, în funcție de tendințele actuale ale pieței.

Potrivit datelor financiare din anii trecuți, veniturile obținute în cel de-al doilea semestru au o importanță la fel de mare în structura cifrei de afaceri totale.

Prognoza pentru întregul an ia în calcul o creştere a cifrei de afaceri, însă acest indicator depinde şi de evoluţia din perioada următoare a economiei românesti.

Din aprilie 2009, Teletrans a devenit partener al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în procesul de aplicare a ”Strategiei Guvernamentale a Comunicațiilor Electronice în Bandă Largă”, ceea ce ar putea accelera evoluţia pozitivă a companiei.

Obiectivele principale vizate în cadrul acestui parteneriat sunt punerea în practică a programelor de infrastructură de comunicații și a programelor de dezvoltare în domeniul IT&C, precum și asigurarea sustenabilității proiectelor și serviciilor aferente.

Teletrans a fost înfiinţată în 2002 şi operează două reţele de fibră optică la nivel naţional, precum şi legături transfrontaliere cu Ungaria, Bulgaria şi Serbia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite