Cosmote, autorizată să preia Telemobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmote, autorizată să preia Telemobil
Cosmote, autorizată să preia Telemobil

Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat preluarea operatorului de telecomunicaţii mobile Telemobil de către Cosmote Mobile Telecommunications. Este acceptată, astfel, dobândirea controlului unic asupra Telemobil de către Cosmote, anunţă autoritatea de concurenţă.

Cercetarea antitrust a operaţiunii de concentrare economică s-a bazat inclusiv pe informaţiile şi datele transmise de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), de părţile implicate precum şi competitorii acestora, fiind luate în considerare şi posibilele probleme de concurenţă ridicate de furnizorii de servicii de comunicaţii mobile, se arată într-un comunicat remis redacţiei „Adevărul“ de CC.
CC a constatat că „există o suprapunere de activităţi economice desfăşurate de către Telemobil şi societăţile comerciale membre ale grupului Deutsche Telekom (Germania), în principal pe piaţa de retail a serviciilor de telefonie mobilă şi pe pieţele de comercializare a acestor servicii. Analiza întreprinsă de CC a relevat faptul că, prin această operaţiune, nu se creează sau se consolidează o poziţie dominantă şi, ca urmare, nu există îndoieli privind compatibilitatea acestei operaţiuni cu un mediu concurenţial normal“, se spune în comunicat.
Preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu, afirmă că preluarea creează premisele dinamizării concurenţei pe pieţele serviciilor de comunicaţii electronice mobile, în special pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă şi a accesului la Internet, rezultatul anticipat fiind creşterea posibilităţilor de alegere ale consumatorului final.
Cosmote a semnat, la 30 iunie 2009, un acord pentru achiziţia Telemobil, care deţine o licenţă 3G şi una în banda de frecvenţe de 450 MHz, tranzacţia presupunând plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către compania elenă a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite