Taximetriştii renunţă la scumpiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea firmelor de taximetrie din Bucureşti, şi nu numai, s-a redus în ultimele două luni cu 10-15%, comparativ cu perioadă similară a anului trecut. Această situaţie i-a determinat

Activitatea firmelor de taximetrie din Bucureşti, şi nu numai, s-a redus în ultimele două luni cu 10-15%, comparativ cu perioadă similară a anului trecut.

Această situaţie i-a determinat pe majoritatea taximetriştilor să renunţe la creşterea tarifelor, programată pentru finele acestui an.

Reprezentanţii firmelor de taximetrie au observat că scăderea activităţii a început în această toamnă, pe fondul neliniştii create în rândul populaţiei de ştirile despre criză economică.

„Numărul de comenzi a scăzut în această toamnă cu 10-15%. Din acest motiv, am renunţat să mai creştem tariful la peste 2 lei pe kilometru, lucru pe care voiam să-l facem până la sfârşitul anului“, a declarat agenţiilor de presă Ilie Anghel, proprietarul companiilor Cristaxi şi Confort Taxi, care acumulează peste 850 de taximetre.

Clienţi mai rezervaţi

Şi în cazul companiei Cobălcescu, care are 800 de taximetre, numărul comenzilor a scăzut cu peste 10%.

„Faptul că sunt mai puţine comenzi se explică prin rezerva oamenilor în a mai face cheltuieli în această perioadă. Clienţii fideli nu au renunţat la taxi, doar cei ocazionali“, spune directorul diviziei Taxi la Cobălcescu.

Şi această companie programase o creştere a tarifelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite