Spid Târgu Mureş, cumpărată de Auto Tudor Cluj Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Auto Tudor TS SRL Cluj Napoca a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al SC Spid SA Târgu Mureş, firmă ce activează în domeniul fabricării betoanelor şi mortarului, având un capital

SC Auto Tudor TS SRL Cluj Napoca a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al SC Spid SA Târgu Mureş, firmă ce activează în domeniul fabricării betoanelor şi mortarului, având un capital social de 545.322,50 lei. AVAS a scos la licitaţie Spid, pentru suma de 5,47 milioane lei. Potrivit unui comunicat al AVAS, în 15 februarie, autoritatea a semnat contractul de privatizare pentru pachetul de 124.331 acţiuni, reprezentând 56,99 la sută din capitalul social al SC Spid SA Târgu Mureş, restul fiind deţinute de SIF 3 Transilvania, cu 26,676 %, alţi acţionari având 16,325 la sută.

AVAS a obţinut un preţ de 44 lei pe acţiune, faţă de 2,5 lei/acţiune preţul de pornire, respectiv 310.827,5 lei preţ pachet ofertă. Procedural, a avut loc o licitaţie cu strigare competitivă, cu 166 de paşi crescători, organizată în data de 18 decembrie 2007. Pentru participarea la licitaţie au depus documente de participare zece ofertanţi, fiind declaraţi admişi ofertanţii BIO EEL, Mobilis, Special Euroconstruct şi Salubriserv - toţi din Târgu Mureş, respectiv Arkum Invest Odorheiul Secuiesc şi Auto Tudor Cluj-Napoca.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite