TUI este cu ochii pe România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare tour-operator german, retras de pe piaţa românească în 2007, ar putea reveni în 2010 dacă numărul camerelor de hotel va creşte. Prezenţa României la Târgul Internaţional

Cel mai mare tour-operator german, retras de pe piaţa românească în 2007, ar putea reveni în 2010 dacă numărul camerelor de hotel va creşte. Prezenţa României la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin (cea mai mare manifestare de profil din lume), alături de alte 185 de ţări, confirmă faptul că nemţii sunt principalii turişti străini care vizitează anual ţara noastră.

Numărul turiştilor germani sosiţi în România a fost anul trecut de 473.000, în creştere cu 38% faţă de anul precedent. Marii tour-operatori germani, TUI şi Neckerman, nu ascund faptul că urmăresc evoluţia României pentru a reveni sau reînnoi contracte cu precădere pentru litoralul românesc. Ioana Nan, directorul biroului de promovare turistică de la Berlin, confirmă faptul că reprezentanţii TUI stau cu ochii pe România şi aşteaptă îmbunătăţirea produsului local.

Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul Comerţului, spune că "anul acesta tour-operatorul german nu va reveni pe litoralul românesc. În România nu există suficiente capacităţi de cazare de trei, patru şi cinci stele pentru TUI. Dacă în viitor vom avea suficiente camere de acest tip, este posibil ca tour-operatorul german să revină pe litoral în 2010-2011".

Aceasta s-a întâlnit ieri la târg cu reprezentanţii tour-operatorului german.
În urma discuţiilor, a reieşit că preţul mediu pe cameră solicitat de concernul german este estimat la 28 de euro pe noapte, fiind considerat prea mic de hotelierii români. "Nu sunt mulţi hotelieri de pe litoral interesaţi, pentru că turistul român plăteşte mai mult. În timp, va scădea în mod constant interesul românilor pentru litoral", a adăugat Morariu.

Trasee de cicloturism de-a lungul Dunării

Noutatea sezonului pe care vor să o promoveze şi autorităţile din România, dar şi organizaţii gen GTZ se referă la amenajarea unor trasee turistice pe albia Dunării. Ioana Nan, directorul biroului de turism din Germania, a spus că autorităţile române împreună cu autorităţile riverane Dunării vor să prelungească până la Delta Dunării traseul de cicloturism existent în majoritatea statelor riverane. De asemenea, Morariu a mai adăugat că "există, în prezent, un proiect de hotărâre de guvern pentru a se stabili care sunt traseele din România pentru cicloturism sau turismul cu bicicleta".

Cu un număr de expozanţi de peste 10.800 din peste 180 de ţări, Bursa Internaţională de Turism de la Berlin este considerată cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Anul trecut, 162.823 de vizitatori şi 8.016 jurnalişti au trecut pragul acestui eveniment. Din România sunt prezente, în acest an, 40 de firme de turism, reprezentând agenţii de turism, asociaţii turistice sau companii aeriene (TAROM, Blue Air).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite