Statul va impune unele obligaţii pentru Sidex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul va impune unele obligaţii pentru Sidex
Statul va impune unele obligaţii pentru Sidex

Într-un memorandum care va fi semnat cu producătorul de oţel Arcelor Mittal (fostul Sidex) Galaţi, statul român va obliga combinatul să livreze produse siderurgice cu prioritate firmelor din România, a declarat Mircea Toader, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei din guvernul anterior.

Firmele din ţară trebuie să aibă prioritate atât din punct de vedere al datei când vor fi puse la dispoziţie produsele, cât şi în condiţile în care există o solicitare suplimentară să poată fi rezolvată, a spus Toader. Solicitată de agenţiile de presă, conducerea companiei siderurgice nu a dorit să comenteze afirmaţia deputatului PDL.

Referindu-se la oportunitatea introducerii unei asemenea obligaţii pentru ArcelorMittal Galaţi, Mircea Toader a dezvăluit că firma locală Intfor SA, specializată în produse metalurgice şi controlată de omul de afaceri Andrei Lişinschi, i-a cerut combinatului să îi livreze o anumită cantitate de tablă în luna august, însă oficialii ArcelorMittal Galaţi au respins comanda, motivând că au comenzi pentru export şi că au depăşit planul de producţie.

În altă ordine de idei, Mircea Toader a confirmat sosirea în ţară, în luna septembrie, a directorului general al companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, pentru o întrevedere cu preşedintele ţării, Traian Băsescu. Subiectul discuţiei dintre cei doi înalţi oficiali îl reprezintă combinatul de la Galaţi şi viitorul operaţiunilor de aici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite