Spaniolii de la GED, listă de cumpărături de 30 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul spaniol de investiţii GED Capital Development a anunţat că va prelua până la sfârşitul anului două firme româneşti - din domeniul comerţului, respectiv imobiliare. "Până în

Fondul spaniol de investiţii GED Capital Development a anunţat că va prelua până la sfârşitul anului două firme româneşti - din domeniul comerţului, respectiv imobiliare. "Până în prezent, am investit prin intermediul fondului GED Eastern Fund II 60 milioane de euro în România, în achiziţia a patru companii.

Pentru achiziţia fiecărei companii, am alocat în medie 10-12 milioane de euro. În plus, avem în vedere investiţii totalizând 5-10 milioane de euro pentru extinderea afacerilor în care suntem prezenţi, iar până la sfârşitul anului, vom mai investi circa 30 milioane de euro pentru achiziţia a încă două companii româneşti", a declarat ieri Robert Luke, managing director al GED Capital Development.

Cele două companii vizate de GED au activităţi în domeniul distribuţiei, respectiv legate de sectorul dezvoltării imobiliare.

Fondul are un capital de 150 milioane de euro

GED, un fond de 150 milioane de euro, deţine în România compania Rosegur (fostul Dragon Star Guard), firma de turism Happy Tour, retailerul Fonomat, respectiv dezvoltatorul imobiliar Romanian Real Estate Partners (acţionarul majoritar al RED Management Capital), care derulează 18 proiecte imobiliare.

Luke a precizat că o eventuală ieşire dintr-una dintre aceste investiţii este posibilă cel mai devreme în 2010. În ceea ce priveşte profitul asigurat de GED investitorilor în fond, el a precizat că acesta este de minimun 25% pe an.

"Pentru anul 2010, avem în vedere lansarea celui de-al treilea vehicul, cu o ţintă de capitalizare de 200-250 milioane de euro, care va avea ca ţintă Bulgaria, România şi probabil Turcia. Investiţia medie într-un proiect va fi de circa 20-30 milioane de euro", a spus Luke.

Pe lângă fondurile GED Eastern Fund, compania a lansat anul trecut un fond de investiţii imobiliare, GED Real Estate Eastern Investments, care a atras 60 milioane de euro şi speră să mai atragă alte 40. Fondul are în vedere achiziţia de terenuri şi de proiecte aflate în curs de construcţie.

>> Până în prezent, am investit prin intermediul fondului GED Eastern Fund II 60 milioane de euro în România, în achiziţia a patru companii
Robert Luke, managing director al GED

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite