Şomajul va atinge maximul la mijocul lui 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata şomajului în România va atinge cel mai înalt nivel în primul sau al doilea trimestru din 2010, a afirmat economistul-şef al Băncii Mondiale (BM) în România, Cătălin Păuna. El crede, însă, că şomajul nu va depăşi, cel mai probabil, rata de 10%.

Oficialul BM estimează că printre cei mai afectaţi vor fi absolvenţii, cărora le va fi foarte greu să-şi găsească un loc de muncă în următorii ani. De asemenea, persoanele care şi-au pierdut locul de muncă din zonele nerestructurate vor avea dificultăţi la angajare în sectoarele mai dezvoltate.

În acest context, Păuna a subliniat nivelul foarte ridicat al şomajului de lungă durată, care se ridică în prezent la 50% din numărul total al şomerilor.

Potrivit ultimelor statistici ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi a atins 7,1% - nivel pe care România nu l-a mai înregistrat în această lună din anul 2003 când a fost 7%. Numărul total de şomeri a ajuns, în luna octombrie, la 653.939 de persoane.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite