Senso Ambiente vrea o cotă de piaţă dublă în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania îşi bugetează creşteri pe segmentul obiectelor sanitare de marcă, piaţă puternic afectată în 2009

Importatorul şi distribuitorul de obiecte sanitare Senso Ambiente şi-a propus ca în 2010 să-şi dubleze cota de piaţă. Unul din primii paşi făcuţi în acest sens îl reprezintă semnarea unui contract prin care devine importator direct al produselor companiei Ideal Standard pe piața din România.

Senso Ambiente intenționează să introducă patru dintre mărcile acestei companii în toate orașele mari, respectiv 85 de localităţi cu peste 50.000 de locuitori.

„Obiectivele noastre pentru anul 2010 sunt dublarea cotei de piață, ajungând la 22% din piața de produse sanitare de marcă și, de asemenea, creșterea numărului de distribuitori existenți în rețea la 200 de companii”, a declarat Virgil Lixandru, director de marketing și vânzări Senso Ambiente.

 

Valoarea pieţei, 60 de milooane de euro

 

Compania Senso Ambiente a înregistrat în anul financiar 2008-2009, început în luna martie, o cifră de afaceri de 2,5 de milioane de euro. Pentru perioada martie 2009 – martie 2010, compania și-a bugetat o cifră de afaceri identică.  

Piaţa de obiecte sanitare are o valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. Anul trecut a înregistrat un picaj de 50%. Din produsele din această piaţă aproximativ 75% sunt importate din ţări asiatice, potrivit estimărilor Senso Ambiente. Compania afirmă că deţine o cotă de piaţă de11 % pe segmentul produselor sanitare de marcă din România. Practic, la nivel local, această piaţă are o valoare de 15 milioane de euro.

Senso Ambiente este, de asemenea, importator direct al companiilor Hansgrohe, Duravit, Glass Idromassaggio, Cleopatra, APAVISA și Huppe. Senso Ambiente este importator și distribuitor deobiecte sanitare de marcă de peste şase ani. Compania este prezentă în peste 20 de orașe printr-o rețea de 60 de distribuitori. Compania Senso Ambiente face parte din ITS Group include IT&S (companie specializată pe piața de IT&C), ITS Events Management (organizare târguri și expoziții), precum și Centrul de afaceri Aqvila Rucar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite