Scările placate cu lemn sunt la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea comenzilor din piaţa de profil vizează astfel de operaţiuni. Ultimele luni au adus o serie abundentă de cereri pentru companiile specializate în lucrările de finisare. 

Montarea de scări interioare face şi ea parte din această categorie de lucrări „pe val”. De cele mai multe ori, clienţii autohtoni preferă construcţia unor scări de beton şi placarea ulterioară a acesteia cu lemn. „Solicitările de acest tip constituie 90% din comenzile noastre. Lemnul are căutare pentru că este un material mai cald, iar balustradele au un aspect plăcut”, spun reprezentanţii Stil Compact Design.

„Înlocuirea scării din beton cu una cu structură în metal sau lemn şi trepte din lemn masiv este o opţiune. În living apare astfel o nouă piesă de mobilier”, spune Sorin Danci, reprezentant Rintal România. Montarea scării durează între 10 şi 12 ore. Dacă optaţi pentru această variantă, aveţi şi un uşor dezavantaj. Scările interioare se montează în momentul în care toate lucrările de finisare sunt deja gata.

De aceea, muncitorii trebuie să improvizeze o scară temporară pentru a urca la etaj pe parcursul lucrărilor.
Toamna târzie aduce firmelor din domeniu cea mai mare parte din lucrări. Cei care au case în construcţie grăbesc lucrările pentru a putea petrece sărbătorile în noua locuinţă.

Cel puţin 1.000 de euro scara

“Am fost nevoiţi să refuzăm multe solicitări în această perioadă”, spun cei de la Stil Compact Design.

Care sunt costurile unei astfel de lucrări? Placarea cu lemn a scărilor de beton vă costă în medie circa 1.500 de euro. Pentru montarea uneia noi veţi plăti ceva mai mult. Preţurile sunt calculate în baza proiectului. Acestea pot oscila între 2.500 de euro şi 8.000 de euro, fără TVA. Transportul şi montajul sunt incluse.

Există însă şi scări care se pot realiza cu trepte din sticlă, caz în care preţurile urcă exponenţial. Cel mai important în cazul unor astfel de lucrări este să apelaţi la nişte specialişti. Montarea unei scări de la zero este practic imposibilă pentru cineva care nu are experienţă în domeniu. „Condiţia de bază este contactarea unui specialist care cunoaşte totul despre scări, dacă este posibil chiar în faza de proiect. De cele mai multe ori, lucrările celor care nu sunt specializaţi pe astfel de servicii lasă un gol la etajul superior aferent scării foarte mare sau foarte mic”, spune Danci.

În privinţa alegerii materialului din care sunt confecţionate scările interioare, specialiştii recomandă la unison lemnul de stejar. „Chiar dacă stejarul presupune costuri mai mari, de circa 1.700 de euro pe metru cub, este cel mai recomandat datorită rezistenţei sale în timp. Se execută lucrări şi cu lemn de fag, dar acesta este foarte sensibil chiar şi la umiditatea din aer.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite