Scade profitul la ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scade profitul la ţigări
Scade profitul la ţigări

Producătorul american de ţigarete, Philip Morris International, a înregistrat în al doilea trimestru o scădere a profitului net de la 1,69 la 1,55 miliarde de dolari.

Şi valoarea acţiunilor companiei americane au avut de suferit de pe urma profitului în scădere. Astfel, în primul semestru din 2008 o acţiune Philip Morris valora 80 de cenţi, în timp ce acum  a scăzut la 79 de cenţi. 

Excluzând elementele excepţionale, câştigurile au fost de 83 cenţi/acţiune, în scădere de la nivelul de 87 cenţi/acţiune în aceeaşi perioadă din 2008. În medie, analiştii estimau câştiguri de 77 cenţi/acţiune, potrivit datelor Reuters.

âScăderea a fost înregistrată în pofida rezultatelor care au depăşit estimările, câştigurile fiind afectate de aprecierea dolarului şi de faptul că unii consumatori au preferat ţigările mai ieftine în anumite părţi ale Europei.

Analiştii au fost îngrijoraţi că veniturile Philip Morris vor fi afectate de recesiunea mondială, în contextul în care consumatorii preferă ţigările mai ieftine.

Producătorul ţigaretelor Marlboro şi-a majorat şi estimările de profit pentru 2009, de la 2,85-3,00 dolari/acţiune la 3,10-3,20 dolari/acţiune, pe fondul îngrijorărilor legate de cursul de schimb valutar.

Aprecierea dolarului reduce valoarea vânzărilor înregistrate în afara Statelor Unite, iar toate vânzările Philip Morris provin din afara ţării.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite