Microsoft va face apel împotriva deciziei care-i interzice comercializarea Word în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft va face apel împotriva deciziei care-i interzice comercializarea Word în SUA
Microsoft va face apel împotriva deciziei care-i interzice comercializarea Word în SUA

Grupul Microsoft, căruia justiţia americană i-a interzis, marţi, să mai comercializeze unele versiuni ale software-ului de procesare a textului Word în SUA, din cauza încălcării unui brevet, a anunţat că va face apel împotriva deciziei tribunalului din Texas, potrivit AFP.

Un tribunal din Texas a dat câştig de cauză societăţii informatice canadiene i4i,  care acuza gigantul american Microsoft de încălcarea unui brevet înregistrat în 1998 privind limbajul XML. Formatul XML, integrat în versiunile 2003 şi 2007 ale Word, permite deschiderea documentelor în format .XML, .DOCX sau .DOCM în procesorul de text al Microsoft.

Aplicaţia Word este integrată în programul de birou Office, a cărui nouă versiune va fi lansată în primul semestru al 2010. Justiţia a condamnat grupul Microsoft să plătească daune de 290 de milioane de dolari societăţii i4i şi i-a interzis să vândă pe teritoriul american versiunile în cauză ale softului.

Microsoft a reacţionat, anunţându-şi intenţia de a face apel faţă de această condamnare care ar trebui să fie aplicată în 60 de zile. "Suntem extrem dedezamăgiţi de acest proces. Credem că probele prezentate la tribunal demonstrează că nu am încălcat niciun brevet şi că brevetul invocat de i4i nu este valid", a explicat Kevin Kurtz, purtător de cuvânt al Microsoft.

Potrivit analistului John Biggs, problema va fi probabil rezolvată înainte de expirarea termenului de 60 de zile impus de tribunal, deoarece este vorba de Microsoft, o foarte mare companie. "Presupun că problema se va rezolva în procesul de apel şi că i4i se va mulţumi în cele din urmă cu compensaţii financiare", a estimat John Biggs.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite