Ruukki ia oameni de vârf de la concurenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Pîrvu
Marian Pîrvu

Producătorul de elemente metalice pentru piaţa de construcţii Ruukki România a anunţat că a cooptat în boardul de conducere pe Marian Pîrvu, fost director general al uneia dintre principalele companii concurente de pe această piaţă, ArcelorMittal Construction, fostă Kontirom.

Pîrvu va ocupa poziţa de vicepreşedinte Ruukki Construction România şi Bulgaria. Poziţia de director a fabricii de la Bolintin Deal va fi ocupată de polonezul Adam Korol. Este pentru pirma dată când compania finlandeză optează pentru un manager român în ceea ce priveşte activitatea unităţii de producţie. Schimbările au fost determinate de faptul că  România a devenit centru principal de producţie pentru pieţele internaţionale, alături de Finlanda, Polonia şi Rusia în cadrul companiei finlandeze.

Marian Pîrvu s-a alăturat echipei Ruukki începând cu data de 1 februarie. Anterior poziţia de vicepreşedinte  a fost deţinută de Janos Papp, manager provenit din subsidiara Ruukki Ungaria. Papp va deţine poziţia de vicepreşedinte CEE Ruukki Construction, categoria Single Storey, conceptul dezvoltat de Ruukki pentru segmentul de hale industriale şi construcţii metalice standardizate. 

 

50% din producţie, la export

 

După creşterea cu 20% a capacităţilor de producţie din România şi reorganizarea fluxului de producţie la nivel internaţional, România va produce în proporţie de peste 50% pentru export, pentru pieţe precum Cehia, Slovacia, Ungaria sau Rusia. În plus, în funcţie de disponibilităţi, fabrica din România va fi pregătită să livreze şi comenzi destinate altor pieţe europene. Centrul de producţie din Bolintin Deal reprezintă cea mai mare investiţie greenfield a corporaţiei Rautaruukki în afara Finlandei, ţara de origine. Cele 35 milioane de euro investite în fabricile locale au fost completate prin relocarea de linii de producţie din Cehia şi Ungaria.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite