Rusia, din ce în ce mai aproape de Organizaţia Mondială a Comerţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalizarea procesului de acceptare a Rusiei în rândul statelor membre în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) ar putea avea loc anul acesta, iar Uniunea Europeană speră ca problemele

Finalizarea procesului de acceptare a Rusiei în rândul statelor membre în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) ar putea avea loc anul acesta, iar Uniunea Europeană speră ca problemele rămase nerezolvate să fie clarificate cât mai curând, transmite Reuters.

Comisarul european al comerţului, Peter Mandelson, a folosit un discurs conciliant în timpul vizitei sale la Moscova. El a afirmat că deşi Rusia mai are de pus la punct câteva probleme, niciuna nu este atât de serioasă încât să o împiedice să devină membră a OMC. Rusia negociază de mai bine de 14 ani acceptarea ei între cele 150 de ţări membre ale OMC. După ce a reuşit să obţină un acord bilateral cu SUA, discuţiile au intrat în ultima fază. "Acest proces a durat mult prea mult şi Rusia nu este responsabilă de amânări", a afirmat Mandelson, citat de Reuters.

"Trebuie ca Rusia să fie implicată puternic în sistemul internaţional al comerţului. Statutul de membru o va ajuta să pună în mişcare reformele şi evoluţia economiei sale", a adăugat el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite