Rompetrol înlocuieşte trei directori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rompetrol înlocuieşte trei directori
Rompetrol înlocuieşte trei directori

Grupul Rompetrol a anunţat noua componenţă a echipei manageriale de la 1 august, din care au fost înlocuiţi trei directori, respectiv Eric Kish, Adrian Petruş şi Dan Ionescu.

Astfel, noua echipă este formată din Saduokhas Meraliyev (director general), Andre Naniche (director general adjunct), Alibek Zhilbayev (director divizia trading), Yerzhan Orynbassarov (director divizia dezvoltare corporatistă şi servicii industriale) şi Dmitry Grigoryev (director financiar şi centru corporatist). Cosmin Cocean şi Titov Buzescu vor superviza în continuare activitatea diviziilor de rafinare şi petrochimie şi retail, potrivit unui comunicat al companiei.

Noul şef al diviziei de trading, Alibek Zhilbaiev, a preluat atribuţiile lui Dan Ionescu, Yerzhan Orynbassarov l-a înlocuit pe Eric Kish la conducerea diviziei de dezvoltare corporatistă şi servicii industriale, iar Dmitry Grigoryev a fost numit în locul lui Adrian Petruş director financiar şi centru corporatist.

Activităţile grupului vor fi grupate, de la începutul lunii august, în cinci arii operaţionale: retail, rafinare şi petrochimie, trading, dezvoltare corporatistă (marketing şi comunicare, resurse umane si juridic) şi servicii industriale, precum şi finanţe şi centru corporatist (administrativ şi achiziţii, IT).

"Suntem încrezători că noua structură de management va contribui la atingerea obiectivului companiei de a deveni una din cele mai performante organizaţii de marketing şi vânzări din industria petrolieră", a declarat Meraliyev.

Grupul Rompetrol este deţinut de compania kazahă de stat KazMunaiGaz, care a achiziţionat în luna iunie restul de 25% din acţiuni, după ce cumpărase 75% în 2007. La începul lunii iulie, Saduokhas Meraliyev a preluat funcţia de director general de la Dinu Patriciu, care a rămas membru al Consiliului de Administraţie.

Grupul are peste 9.000 de angajaţi în 12 ţări. În România, este al doilea mare jucător pe piaţa distribuţiei de carburanţi, cu un lanţ de circa 450 de benzinării, şi deţine două rafinării, Petromidia şi Vega.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite