Patriciu a vândut pachetul de 25% pe care îl mai deţinea la Rompetrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut către compania kazahă KazMunaiGaz restul de 25% din acţiunile pe care le mai deţinea în grupul Rompetrol, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Decizia mea de vânzare a participaţiei în Rompetrol Group (TRG) face parte dintr-o strategie de business mai largă. Intenţionez în continuare să îmi concentrez eforturile în trei sectoare principale: piaţa imobiliară europeană, mass media, şi un număr de alte proiecte importante din zona sectorului energetic. Mediul actual economic şi financiar global oferă oportunităţi excepţionale pentru investitori cu lichidităţi majore, iar eu sunt implicat activ în dezvoltarea unui număr de proiecte noi care necesită un nivel maxim de timp şi atenţie din partea mea", a declarat Patriciu în comunicat.

"Intenţionez să ofer KMG sprijinul meu total pe parcursul perioadei de tranziţie, până cand un nou CEO va fi numit în fruntea companiei", a mai spus Patriciu.

Compania kazahă a cumpărat, în 2007, un pachet de 75% din Rompetrol.

Anul trecut, cifra de afaceri a grupului Rompetrol a fost de 8,7 miliarde de dolari.

Declaraţia omului de afaceri Dinu Patriciu, potrivit comunicatului:

"În concordanţă cu termenii iniţiali ai contractului semnat în august 2007 cu compania KMG, prin care aceasta a achiziţionat 75% din acţiunile Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding SA, am decis să-mi exercit dreptul de vanzare către KMG al pachetului de 25% acţiuni rămase în cadrul Rompetrol Grup.

Decizia mea de vanzare a participaţiei în Rompetrol Group (TRG) face parte dintr-o strategie de business mai largă.  Intenţionez în continuare să îmi concentrez  eforturile în trei sectoare principale:  piaţa imobiliară europeană, mass media, şi un numar de alte proiecte importante din zona sectorului energetic.  Mediul actual economic şi financiar global oferă oportunităţi excepţionale pentru investitori cu lichidităţi majore iar eu sunt implicat activ în dezvoltarea unui numar de proiecte noi care necesită un nivel maxim de timp şi atenţie din partea mea.

Sunt încrezător că aceasta este abordarea optimă atat pentru TRG cat şi pentru acţionarii şi angajaţii săi, avand în vedere că acţionarul majoritar KMG are toate competenţele, resursele şi determinarea pentru a duce compania mai departe, pe urmatoarea treaptă de dezvoltare.  Încă din august 2007, cand KMG a achiziţionat pachetul iniţial de  75%, am observat nivelul extrem de ridicat de expertiză, experienţă, şi, mai presus de toate, angajament pentru succesul companiei, pe care KMG le-a investit în TRG, astfel încat sunt confident ca las compania pe maini sigure şi capabile. În continuare, intenţionez să ofer KMG sprijinul meu total  pe parcursul perioadei de tranziţie, pană cand un nou CEO va fi numit în fruntea companiei.

De cand am preluat controlul Rompetrol în 1998 şi pană în prezent, am transformat o companie care era declarată de către World Bank un activ distrus, pierdut, într-o companie petrolieră modernă, europeană, de success, care operează în prezent în 13 ţări, la standardele cele mai înalte de competitivitate.  Am certitudinea ca actionarul KMG împărtăşeşte pe deplin angajamentul şi încrederea mea în viitorul Rompetrol care este o companie extraordinară de  care fiecare roman poate să fie mandru".

Preşedintele KazMunaiGaz, Kayrgeldy Kabyldin, a declarat că achiziţia restului de acţiuni la Rompetrol coresponde cu strategia companiei kazahe de dezvoltare. 

Kabyldin a adăugat că grupul kazah va continua proiectele de reconstrucţie a rafinăriei Petromidia, a terminalului marin de petrol din portul Midia şi extinderea reţelei de benzinării a Rompetrol pe piaţa locală şi în străinătate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite