Romaqua se gândeşte la extinderea fabricii de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romaqua se gândeşte la extinderea fabricii de bere
Romaqua se gândeşte la extinderea fabricii de bere

Producătorul de apă minerală Romaqua Group Borsec ar putea extinde capacitatea de producţie a fabricii de bere recent deschisă la Sebeş, de la unu la două milioane de hectolitri. Investiţia

Producătorul de apă minerală Romaqua Group Borsec ar putea extinde capacitatea de producţie a fabricii de bere recent deschisă la Sebeş, de la unu la două milioane de hectolitri. Investiţia ar urma să se ridice la 15 milioane euro, potrivit, preşedintelui companiei, Octavian Creţu citat de Mediafax.

"În prezent avem utilaje în proporţie de 80-90%, ca să putem produce două milioane hectolitri de bere. Pentru a ajunge la această capacitate ar trebui să mai investim încă 15 milioane euro", a declarat Creţu, la inaugurarea unităţii de producţie a berii de la Sebeş.

Potrivit vicepreşedintelui Romaqua, Nicolae Palfi, compania va analiza vânzările de bere din această perioadă şi va decide în următoarele săptămâni dacă va extinde capacitatea de producţie anul viitor. "Până acum, vânzările au mers bine şi, dacă şi în următoarele două săptămâni se vor menţine la acest nivel, vom începe demersurile pentru extinderea fabricii", a spune Palfi.

Investiţie iniţială de 40 milioane de euro

Fabrica de la Sebeş este prima unitate de producţie de bere a companiei Romaqua, a cărei principală activitate este îmbutelierea apei minerale. Unitatea, construită în nouă luni, în urma unei investiţii de peste 40 milioane euro, a început producţia la începutul lunii mai.

În apropierea unităţii de producţie, Romaqua a construit un centru logistic, cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, care urmează să fie extins la 8.000 de metri pătraţi, în care a investit circa patru milioane de euro. Reprezentanţii Romaqua îşi propun să producă în primii ani de funcţionare a fabricii de bere un milion de hectolitri, reprezentând circa 4-5% din volumul pieţei româneşti a berii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite