Românii din străinătate, clienţii florăriilor online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile de început pentru o asemenea afacere ajung până la 60.000 de euro. Chiar dacă vizibilitatea unui asemenea business este redusă, florăriile virtuale au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte profitul sau numărul de clienţi.  

Odată cu creşterea numărului de utilizatori ai internetului, afacerile online se dezvoltă simţitor în detrimentul celor clasice. Acest fenomen este resimţit şi de florăriile de la colţul străzilor care şi-au pierdut deja o parte dintre clienţi odată cu apariţia site-urilor care au ca domeniu de activitate vânzarea de flori.

Livrarea unui buchet de flori sau a unui aranjament durează între 5 şi 24 de ore, în funcţie de complexitatea comenzii sau de oraşul destinatarului. Publicul pe care florăriile online îl ţintesc este prezent pe o plajă largă.

Diaspora, client fidel al florăriilor virtuale

Reprezentanţii site-ului FloriDeLux.ro au explicat că printre clienţii acestora se numără “companiile din Bucureşti şi restul ţării, persoanele fizice cu venituri medii şi mari, dar şi instituţiile de stat”.

Marius Dosinescu este cel care detine un procent de 95% din www.FlorideLux.ro, business cu o cifră de afaceri de 150.000 de euro. Acesta povesteşte că o mare parte dintre clienţii site-ului sunt românii din străinătate, care vor să le facă surprize rudelor sau prietenilor din ţară.


“Un loc aparte îl ocupă diaspora, care a comandat din magazinul nostru încă de la lansarea site-ului, salutând apariţia unui astfel de serviciu, dat fiind că am fost primii care am permis plata online”, explică Marius Dosinescu.
 

Afacerea necesită investiţii mari

Administrarea unei florării online este mult mai complexă decât a uneia clasice, deoarece pentru aceasta sunt necesare, pe lângă cunoştinţele tradiţionale despre flori şi managementul unei florării stradale, date legate de mediul virtual.

În plus, o asemenea afacere necesită un sistem eficient de distribuţie, aşadar investiţii în propriul parc auto. O asemenea investiţie poate ajunge la 30.000 de euro, dat fiind faptul că bunul mers al distribuţiei are nevoie de cel puţin trei maşini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite