Românii cheltuie masiv pe mâncare şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate (49,7%) din cheltuielile totale medii ale românilor au fost făcute, în trimestrul al doilea din acest an, pentru alimente, băutură şi tutun. Avansul cheltuielilor de acest fel

Aproape jumătate (49,7%) din cheltuielile totale medii ale românilor au fost făcute, în trimestrul al doilea din acest an, pentru alimente, băutură şi tutun. Avansul cheltuielilor de acest fel este superior celui din trimestrul anterior, a anunţat ieri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cheltuielile totale ale populaţiei au fost în intervalul aprilie-iunie 2008, în medie, de 1.820 lei lunar pe gospodărie (624 lei pe persoană) şi au reprezentat 89% din veniturile totale, arată datele INS.Principalele destinaţii au fost consumul de bunuri alimentare şi nealimentare, servicii, taxele şi impozitele, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia proprie a gospodăriei.

În acelaşi timp, românii au avut, în trimestrul al doilea din 2008, venituri medii lunare de 2.048 lei pe gospodărie şi de 702 lei pe persoană.

Orăşenii cheltuie cu 500 de lei mai mult

Deşi nivelul cheltuielilor lunare de consum este mai mare în mediul urban faţă de cel rural cu 500 lei, cel pentru consumul alimentar este mai mare cu numai 80 lei.

Produsele alimentare au reprezentat, în primele trei luni, 43,1% din consumul gospodăriilor, iar pe poziţia secundă au fost cheltuielile legate de locuinţă, în special consumul de utilităţi, cu 13,9%. Cheltuieilile cu băuturile alcoolice şi tutunul au reprezentat 6,6% din total.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite