A doua centrală nucleară din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele de realizare a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă sunt în discuţie la Comisia Europeană, iar în 2 săptămâni ar putea prezenta amplasamentul celei de-a doua centrale nucleare, potrivit lui Adriean Videanu, ministrul interimar al Economiei şi Sănătăţii, citat de NewsIn.

Videanu spune că nu doar România are proiecte în zona energetică, ci toate statele din Balcani. „Toate proiectele energetice vor fi realizare în parteneriat public-privat cu mari jucători internaţionali. România nu poate rata această oportunitate, mai ales că RWE s-a retras de la Belene (proiectul unei centrale nucleare în Bulgaria, n.r.)‟, a mai spus el.
Faza de pre-proiect pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, care a demarat în acest an, durează 18 luni. Totodată, el a mai precizat că în acest an, în sistemul energetic s-au investit 1,2 miliarde de euro pentru creşterea randamentului complexelor energetice şi interconectarea la sursele alternative. Unităţile 3 şi 4 ar urma să fie puse în funcţiune după 2016. Costul estimat pentru cele două reactoare este de patru miliarde de euro, iar fiecare unitate va avea o putere instalată de 720 MW.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite