LukOil România a avut în primul semestru pierderi de 4,4 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LukOil România a avut în primul semestru pierderi de 4,4 milioane de dolari
LukOil România a avut în primul semestru pierderi de 4,4 milioane de dolari

Compania petrolieră LukOil România, membră a grupului LukOil, a avut în primul semestru pierderi de 4,4 milioane de dolari, din cauza diferenţei de curs valutar, iar cifra de afaceri a scăzut la jumătate, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza, citat de NewsIn.

În primele şase luni din 2008, LukOil înregistrase un profit net de 11,9 milioane de dolari.

Alţi factori care au dus la aceste rezultate sunt vulnerabilitatea pieţei, precum şi ieftinirea carburanţilor timp de câteva luni, a mai spus Tampiza, care a precizat că nu se pot face estimări în ceea ce priveşte rezultatele din cel de-al doilea semestru.

"În România, este periculos să faci estimări, pentru că nu ştim cât de adâncă va fi criza. Situaţia economică ne-a mâncat", a afirmat Tampiza.

De asemenea, volumele vândute au scăzut cu 10%, de la cele 701.616 tone vândute în primul semestru din 2008.

Totodată, cifra de afaceri a companiei pe primele şase luni din 2009 s-a redus de la 1,035 miliarde de dolari, pe primul semestru din 2008, la 529 de milioane de dolari, din cauza scăderii preţului barilului de petrol.

LukOil România, subsidiară a grupului rus LukOil, este al treilea jucător pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România, cu peste 300 de benzinării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite