Cifra de afaceri a LukOil România a scăzut la nouă luni la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cifra de afaceri a LukOil România a scăzut la nouă luni la jumătate
Cifra de afaceri a LukOil România a scăzut la nouă luni la jumătate

Compania petrolieră Lukoil România a avut în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri de 932 de milioane de dolari, în scădere la aproape jumătate faţă de cea realizată în perioada similară din anul trecut, de 1,7 miliarde de dolari, potrivit NewsIn. Citeşte şi: Oamenii de afaceri din Irlanda interesaţi de oportunităţile din Braşov

Scăderea dramatică a cifrei de afaceri este pusă de Constantin Tampiza, directorul general al LukOil România pe seama scăderii preţului barilului de petrol. Tampiza a precizat că în primele nouă luni vânzările de carburant au scăzut cu 10%, iar în staţii a scăzut cu 5%, la 570.000 de tone. „Cea mai proastă perioadă la vânzările de carburant a fost în primul trimestru‟, a afirmat el. Acesta a mai spus totodată că se teme de un curs al euro la 4,5 lei, considerând că „vom intra în anul viitor cu acest curs valutar‟.

Reduceri de costuri

Directorul general al LukOil România spune că a elaborat mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor, în perioadă de criză, fără a disponibiliza personlul şi fără a fi afectate salariile angajaţilor. „Am redus cheltuielile administrative, de IT, pe servicii care azi nu se implementează (la tehnologie, de exemplu), costurile cu deplasările, cele de protocol şi de publicitate‟, a explicat Tampiza.
LukOil România a închiriat în acest an 11 staţii de la micii benzinari. Compania are o reţea de 310 staţii de distribuţie şi zece depozite de produse petroliere.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite