Energie alternativă de un miliard de euro, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oxford Sustainable Group (OSG) intenţionează să se implice în proiecte de energie regenerabilă în România în valoare de aproape un miliard de euro, prin intermediul unui fond închis de investiţii, a declarat directorul general executiv al grupului, Hadley Barrett.

Dezvoltatorul de proiecte în zona energiilor regenerabile OSG va lansa un nou fond, Oxford Renewable Energy Fund 9 (OREF 9), cu o ţintă de capitalizare de 200 milioane de euro, care va fi listat la bursa din Insulele Channel, relatează Mediafax..

"Noile proiecte, care vor fi începute în ianuarie 2010, includ vânt, biomasă şi energie solară. Estimăm că acest fond se va implica în proiecte de aproape un miliard de euro valoare, pe lângă investiţiile în energie regenerabilă aflate în dezvoltare în regiune, de aproximativ 1,5 miliarde de euro", a afirmat Barrett.

OREF 9 vizează investiţii în energie regenerabilă în România, Estonia şi Finlanda şi va fi activ pentru o perioadă de cinci ani, având ca ţintă atragerea de investitori instituţionali, pentru care estimează un randament net de 20% pe an.

În România, OREF 9 are în plan construcţia unui parc eolian de 450 MW şi a unei unităţi de producţie a energiei din biomasă de 10 MW.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite