Danone România a investit 4,5 milioane de euro în modernizarea a 79 de ferme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Danone România a realizat în ultimii patru ani investiţii de 4,5 milioane de euro pentru a realiza modernizări la 79 de ferme, furnizori direcţi ai producătorului de lactate, a spus Bogdan Ioachim, directorul de comunicare nutriţie şi ştiinţă, potrivit NewsIn. Modernizarea fermelor a constat în dotarea acestora cu instalaţii de muls, răcire şi stocare a laptelui.

"Acum trei patru ani Danone avea 130 de furnizori disipaţi şi foarte mici, care implicau costuri destul de mari. În acest sens, Danone a început în anul 2005 proiectul "Spre vest" de susţinere a firmelor partenere, investind în animale de rasă precum şi instalaţii de muls şi răcire a laptelui" a spus Ioachim.

Acesta a menţionat că investiţiile continuă şi în prezent, fără ca producătorul să solicite beneficii de la fermele în care a investit, acesta făcând parte din strategia de optimizare a costurilor. În plus, reprezenatntul Danone România a adăugat că de la începutul acestui an numărul angajaţilor companiei nu a fost redus, în timp ce salariile angajaţilor au înregistrat o creştere de 7-10%.

În plus, Ioachim a precizat că în acest an compania va continua strategia de optimizare a costurilor, după ce până acum a negociat preţurile pentru materie primă şi a renunţat la furnizorii care erau la distanţă mare de fabrica din Bucureşti.

"În anul 2008, Danone a investit aproximativ cinci milioane de euro în creşterea capacităţii de producşie şi logistică, în modernizarea şi eficientizarea operaţiunilor. Şi în acest an vom continua investiţiile pentru segmentele de logistică, transport şi depozitare" a menţionat Bogdan Ioachim.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite