Renault şi Dacia îşi opresc temporar activitatea din fabrici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul francez Renault închide aproape toate fabricile din Franţa pentru două săptămâni, în timp ce la Dacia producţia va fi sistată numai patru zile. Ca urmare a necesităţii de

Constructorul francez Renault închide aproape toate fabricile din Franţa pentru două săptămâni, în timp ce la Dacia producţia va fi sistată numai patru zile.

Ca urmare a necesităţii de adaptare a programului de fabricaţie la cererea comercială, activitatea de producţie a Dacia va fi întreruptă temporar în zilele de 30, 31 octombrie şi 13, 14 noiembrie 2008. Producţia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului de cutii de viteze, precum şi expediţiile de vehicule vor continua fără întrerupere.

Sfârşit de an cu probleme

Oficialii Dacia au precizat pentru “Adevărul” că stoparea producţiei este necesară pentru a reduce stocul actual de maşini cu aproape 20%. Fabien Gâche, şeful sindicaliştilor Renault, a declarat că aproape toate fabricile vor fi închise pentru o perioadă de una-două săptămâni sau chiar mai mult. “Întreruperea va începe săptămâna viitoare cu unitatea de producţie de la Le Mans, pentru 15 zile”, a menţionat Gâche. De asemenea, producţia la fabrica de la Flins, din vestul Parisului, va fi stopată pentru 15 zile.

Salarii mai mici în zilele nelucrătoare

Directorul de comunicare de la Dacia, Liviu Ion, ne-a declarat că în contractul colectiv de muncă al salariaţilor de la Mioveni este stipulat faptul că, în situaţia de faţă, aceştia vor fi plătiţi cu 85% din valoarea salariului normal. În ianuarie 2008, uzina de la Mioveni a ajuns la o cadenţă de 1.300 de vehicule pe zi, nivel maxim pentru istoria uzinei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite