Record de vânzări la maşinile second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna septembrie au fost aduse în ţară 27.000 de autoturisme second-hand, care se adaugă celor peste 60.000 de autoturisme rulate înregistrate din iulie, de la intrarea în vigoare a noii taxe

În luna septembrie au fost aduse în ţară 27.000 de autoturisme second-hand, care se adaugă celor peste 60.000 de autoturisme rulate înregistrate din iulie, de la intrarea în vigoare a noii taxe de înmatriculare, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Fără acte

Mărcile germane rămân cele mai căutate maşini second-hand. Au fost aduse în ţară peste 7.000 de autoturisme Volkswagen (faţă de doar 2.000 de maşini noi), 5.300 Opel şi 2.200 BMW.

Câştigurile neimpozitate ale samsarilor de maşini se ridică astfel la peste 80 de milioane de euro în doar trei luni, potrivit calculelor “Adevărul”.  Sunt neimpozitate pentru că statul nu îi obligă pe particulari să îşi facă firme nici măcar în cazul în care aduc în ţară mai mult de patru maşini pe lună, evident prea multe pentru a fi destinate consumului propriu.

În medie, câştigul unui importator particular de maşini se ridică la 12,5% din valoarea autoturismului sau în jur 1.000 de euro pe maşină, după cum ne-au declarat aceştia.

Ministerul Finanţelor nu a răspuns solicitării privitoare la această lacună legislativă, în timp ce oficialii ANAF susţin că fenomenul nu poate fi măsurat, întrucât nu există date concrete privind controalele în ultimele luni.

Mărcile germane, în top (unităţi)

Volkswagen    7.636
Opel    5.393
Ford    2.767
BMW    2.217
Audi    1.816
Renault    1.185
Sursa: DRPCIV, septembrie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite