Programul "Rabla" pentru electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au parcarea plină de vechituri de care ar vrea să scape, românii n-au bani să le înlocuiască. Este mai simplu la televizoare şi maşini de spălat Retailerii se înghesuie să

Deşi au parcarea plină de vechituri de care ar vrea să scape, românii n-au bani să le înlocuiască. Este mai simplu la televizoare şi maşini de spălat

Retailerii se înghesuie să reducă preţurile electrocasnicelor pentru care clienţii pot aduce "la schimb" produse uzate.

Electrocasnicele vechi de prin casă pot fi predate la magazin, iar în schimbul acestora vă puteţi cumpăra televizoare sau maşini de spălat, aragazuri şi frigidere, toate nou-nouţe, cu reduceri între 10 şi 25%.
Două sunt scopurile: pe de o parte, românii reciclează - condiţie obligatorie în UE. Iar magazinele înregistrează, în cadrul acestor campanii, vânzări mai mari decât în orice altă perioadă de reduceri de peste an.

La Altex de exemplu, reducerea de 15% se aplică la achiziţia unui nou echipament frigorific sau maşină de spălat rufe din mărcile Electrolux, Zanussi sau AEG. La predarea vechiturii, direct în magazin, se acordă un voucher ce poate fi folosit la achiziţia noului produs. Campania, demarată la sfârşitul săptămânii trecute, este valabilă o lună de zile.

Şi alţi retaileri au adoptat acest sistem, numit buy-back, şi care presupune acceptarea unui produs vechi ca avans la vânzarea unuia nou. Metro Cash&Carry acordă o reducere între 10 şi 25% în vânzarea de produse prin sistem buy-back, iar Carrefour, o reducere cuprinsă între 20 şi 25%.

"Prin sistemul de colectare uşor accesibil şi prin campaniile promoţionale, contăm pe educarea populaţiei în vederea dezvoltării unui comportament orientat spre protecţia mediului", a spus Dan Ostahie, preşedintele Altex. La Carrefour, vânzările în sistemul buy-back sunt mai mari decât în orice altă perioadă de promoţii.

Au "furat" de la auto

Retailerii s-au inspirat din industria auto atunci când au gândit sistemul de promoţii în schimbul vechiturilor. În programul "Rabla", cel care îşi duce maşina veche la casat primeşte o primă de 3.000 de lei la achiziţia uneia noi.

Dar, spre deosebire de anul trecut, când românii s-au înghesuit să profite de promoţie, dificultatea obţinerii creditelor i-a făcut mai reticenţi în această vară. De la demararea programului Rabla, în 2 iunie, au fost acordate prime pentru doar 12.387 de maşini noi, din totalul celor 40.000 disponibile, adică doar pentru o treime.

Vechi să fie!

În afară de frigidere, aspiratoare şi televizoare, în ofertele magazinelor care practică sistemul buy-back intră şi calculatoarele, precum şi LCD-urile. Echipamentul schimbat în magazin poate fi vechi sau foarte vechi, funcţional sau nu.

Pentru retaileri nu contează acest aspect, pentru că ei le vor trimite direct în centrele de reciclare, aflate în toate marile oraşe din ţară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite