Profitul Alro Slatina a scăzut de şase ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profitul Alro Slatina a scăzut de şase ori
Profitul Alro Slatina a scăzut de şase ori

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a obţinut un profit net de 35,31 milioane lei (8,34 milioane euro) în primele şase luni ale acestui an. Valoarea este de peste şase ori mai mică decât cea din perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei, în primele şase luni din 2009 s-au redus cu o treime. În primul semestru al anului trecut, Alro Slatina a avut un profit net de 219 milioane de lei.

“Strategia noastră a făcut posibilă reducerea costurilor şi a stocurilor, păstrând compania profitabilă, în ciuda deprecierii economiei mondiale”, a declarat Marian Năstase, vicepreşedintele consiliului de administraţie al Alro

Acesta a mai spus că în momentul de faţă, remarcă uşoare semne de redresare a pieţei, iar dacă nu apar situaţii neprevăzute în viitor, această redresare progresivă ar putea să continue. “Rămânem încrezători că strategia noastră ne va ajuta, în continuare, în abordarea contextului economic actual şi să beneficiem de creşterea cererii, în momentul în care piaţa îşi va reveni”, a adăugat Năstase.

Compania a atras venituri totale de 780 de milioane lei (184,45 milioane euro) în intervalul ianuarie-iunie 2009, cu 32,6% mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 1,16 miliarde de lei. Totodată costurile societăţii s-au comprimat, însă cu doar 17,5%, la 744 de milioane de lei (176,1 milioane de euro), faţă de nivelul atins în primul semestru al anului trecut, de 903 milioane de lei.

În primele şase luni ale acestui an, afacerile Alro Slatina s-au comprimat cu 28%, la 718 milioane de lei (169,9 milioane de euro), după ce în perioada echivalentă a anului trecut cifra de afaceri se ridicase la 999,58 milioane lei.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a semnat în prima jumătate a acestui an mai multe contracte în valoare de aproape 150 milioane lei, pe baza cărora urmează să livreze produse şi să presteze servicii pentru Vimetco Extrusion, potrivit unui raport de audit publicat anterior.

Pentru anul 2009, Alro Slatina estimează scăderea profitului net la 22,02 milioane dolari, de peste patru ori sub nivelul înregistrat în 2008, anticipând scăderea veniturilor de 2,2 ori.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite