Profit uriaş pentru Petrom, din scumpirea ţiţeiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotaţiile ridicate ale ţiţeiului au adus beneficii companiei Petrom, controlată de grupul austriac OMV. Firma petrolieră a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 977

Cotaţiile ridicate ale ţiţeiului au adus beneficii companiei Petrom, controlată de grupul austriac OMV. Firma petrolieră a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 977 milioane de lei (264,8 milioane de euro), în creştere de două ori şi jumătate faţă de cel din perioada similară a anului trecut, când a fost de 381 milioane de lei.

"Rezultatele bune înregistrate în primul trimestru se datorează preţului favorabil al ţiţeiului pe plan mondial şi progresului înregistrat de programele de restructurare şi modernizare. Programele de relansare din explorare şi producţie (E&P) au început să dea rezultate pozitive, iar integrarea activităţii recent achiziţionate de servicii petroliere a Petromservice în noua divizie E&P Services se desfăşoară conform graficului şi va determina creşterea eficienţei activităţii de E&P", a declarat, ieri, într-un comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Potrivit datelor OMV, preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 67% faţă de perioada similară din 2007. Acţionarul majoritar al Petrom, grupul austriac OMV, a înregistrat în primul trimestru un profit net de 446 milioane de euro, în urcare cu 34%.

Rezultat-record şi pentru OMV

"După rezultatele excelente în anul financiar 2007, am reuşit să obţinem performanţe-record în primul trimestru din 2008. Rezultatele favorabile ale Petrom demonstrează că procesul de restructurare are succes în România", a declarat directorul general al grupului, Wolfgang Ruttenstorfer.

Petrom este unicul de producător de ţiţei din România şi realizează aproape jumătate din producţia internă de gaze naturale. Compania operează, de asemenea, o reţea locală de 455 benzinării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite