Primul tren particular spre litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul unui bilet este identic cu cel practicat de compania de stat Braşovenii sau bucureştenii care vor să meargă cu trenul la Constanţa au, începând de astăzi, o alternativă la

Preţul unui bilet este identic cu cel practicat de compania de stat

Braşovenii sau bucureştenii care vor să meargă cu trenul la Constanţa au, începând de astăzi, o alternativă la garniturile CFR: primele trenuri private.

Acceleratele vor pleca în fiecare dimineaţă din Braşov, vor staţiona 40 de minute în Bucureşti, după care îşi vor relua traseul până la Constanţa. "Costul unui bilet este identic cu cel practicat de către compania statului", a declarat pentru "Adevărul" Florin Hădărean, directorul general al companiei Regio Trans Braşov.

Conform preţurilor afişate pe site-ul transportatorului feroviar, o călătorie de la Braşov la Constanţa costă 71,70 lei (clasa l) sau 45,50 lei (clasa a II-a).

Tichetele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale gărilor. Potrivit directorului companiei, trenurile spre Litoral figurează în "Mersul trenurilor" încă de anul trecut, din decembrie, însă din cauza lucrărilor care s-au efectuat pe anumite tronsoane, traseul a fost scurtat, respectiv Braşov-Bucureşti şi retur. Compania nu este singura care deţine în România trenuri de călători private, alte două firme similare existând în acest moment.

Navetiştii, principalii clienţi

"Noi suntem însă singurii care avem traseu spre Litoral", a spus reprezentantul companiei, precizând că societatea are în plan să opereze în curând şi pe alte trasee lungi în afara celor existente acum, respectiv Braşov-Constanţa şi Braşov-Sibiu.

În prezent, Regio Trans Braşov are aproximativ 160 de trenuri pe zi, însă majoritatea lor pe curse scurte, gen Braşov-Zărneşti sau Alba Iulia-Zlatna.

"Din cei aproximativ 230.000 de călători pe care i-am avut în aprilie, majoritatea au mers pe rute scurte. Sunt navetişti", a explicat Florin Hădărean, precizând totodată că, din septembrie 2004, de la lansarea afacerii, şi până în acest moment, traficul a crescut semnificativ.

Braşov-Constanţa, cu trenul privat

Proprietar: Regio Trans Braşov
Durata călătoriei: Braşov-Bucureşti, circa 3 ore;
Bucureşti-Constanţa, 4 ore şi 40 minute;
Braşov-Constanţa, 8 ore şi 20 minute (cu staţionare
40 minute în Bucureşti)
Preţ bilet: Braşov-Bucureşti 48,40 lei (cls I), 31,5 lei (cls II);
Bucureşti-Constanţa 59,30 lei (cls I), 36,70 lei (cls II);
Braşov-Constanţa 71,70 lei (cls I), 45,50 (cls II)
Tip tren: automotoare cu 250 de locuri dispuse pe patru
saloane cu un culoar de trecere pe mijloc
Facilităţi: garniturile sunt dotate cu aer condiţionat
Trenurile nu au vagon-restaurant

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite