Primele nouă luni, favorabile pentru industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia industrială a crescut cu 4,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În luna septembrie 2008, producţia a crescut cu aproape 10% faţă de luna august şi cu 3,8% faţă

Producţia industrială a crescut cu 4,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În luna septembrie 2008, producţia a crescut cu aproape 10% faţă de luna august şi cu 3,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea din primele nouă luni a fost susţinută de toate sectoarele de activitate: sectorul de energie electrică şi termică, gaze şi apă a crescut cu 8,5%, industria prelucrătoare, cu 5% şi industria extractivă, cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital, cu 9,6%, industria bunurilor de uz curent, cu 8,2%, industria bunurilor intermediare, cu 2% şi industria energetică, cu 1,9%.

Doar industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut, cu aproximativ 1,9%.

Rezultate maxime şi în construcţii

Potrivit INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 31% comparativ cu perioada similară din 2007.

Creşterea s-a evidenţiat la toate tipurile de construcţii: clădiri nerezidenţiale (+32,9%), clădiri rezidenţiale (+31,4%) şi construcţii inginereşti (+30,1%).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite