Posibile schimbări pe piaţa GSM?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unele state UE, schimbarea operatorului şi păstrarea numărului au influenţat ierarhia furnizorilor de telefonie. Orange şi Vodafone susţin că portabilitatea numerelor nu va produce schimbări majore. Cosmote crede că noul sistem ar putea duce la creşterea bazei de clienţi.

De astăzi, clienţii vor putea să-şi schimbe compania de telefonie mobilă, fără a renunţa la vechiul număr. Chiar dacă ofertele din piaţă erau mai avantajoase, mulţi nu făceau acest pas, pentru a nu-şi pierde numărul pe care-l utilizau de ani
de zile.

Operatorii nu se tem de această nouă hotărâre şi spun că românii nu vor începe să dea bir cu fugiţii de la un operator la altul. “Utilizatorii îşi aleg operatorul în funcţie de nevoile de comunicaţii, calitatea serviciilor, experienţa de utilizare a produselor şi serviciilor, acoperirea reţelei sau atracţia brandului.

Prin urmare, nu ne aşteptăm ca portabilitatea să schimbe preferinţele utilizatorilor”, a declarat directorul general al Vodafone România, Liliana Solomon.

Finlanda, campioană europeană

Dorin Odiaţiu, director în cadrul Orange România, a declarat că este prematură o estimare a impactului portabilităţii numerelor asupra bazei de clienţi.

În acelaşi timp, reprezentanţii Cosmote România consideră că portabilitatea reprezintă o oportunitate. “Vom reuşi să atragem o parte importantă a consumatorilor care doresc să îşi schimbe furnizorul, utilizând acest serviciu”, au declarat oficialii Cosmote.

Finlanda deţine recordul la schimbarea operatorului de telefonie mobilă, 64% din numere fiind portate, urmată de Danemarca - 30%, Spania şi Suedia 20%.

Toate numerele, indiferent de tehnologia utilizată (2G, 3G sau CDMA), de modalitatea de plată (preplătit sau cu abonament) ori de tipul de servicii furnizate (fax, transmisiuni de date, voce) sunt portabile.

Alt operator în zece zile     Schimbarea se face în cel mult 10 zile de la înştiinţarea în scris a furnizorului actual. Costurile de transfer le suportă noua companie, care poate decide să le recupereze parţial de la client.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite