Porsche cere ajutorul guvernului german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porsche a anunţat miercuri că a solicitat un împrumut de la guvernul german. Se pare că datoriile pe care le are Porche au constrâns deja compania să renunţe la preluarea Volkswagen, relatează Reuters.

Porsche a acumulat datorii de circa 9 miliarde euro în încercarea de a prelua grupul concurent Volkswagen, înainte ca actuala criză să-i afecteze planurile.

Acum că încercările de a prelua Volkswagen şi-au arătat efectele negative, Porsche încearcă să îşi extindă influenţa în sindicatul celui de-al treilea producător de automobile din lume, ce deţine mărci precum Bugatti, Lamborghini sau Volkswagen Golf.

Grupul german a anunţat că a solicitat un împrumut de 1,75 miliarde euro, şi că nu va căuta garanţii care să faciliteze obţinerea acestuia.

Porsche a încercat să se distanţeze de planurile guvernului german de susţinere a companiilor aflate în dificultate, precizând că "Nu vrem să luăm bani în contul contribuabililor".

Însă grupul bancar de stat ce administrează acest fond de salvare, KFV, a anunţat că un asemenea credit ar fi oferit din cele aproape 100 miliarde euro destinate stimulării economiei germane.

Mai multe companii germane au cerut ajutoare de la guvern, în contextul în care criza economică mondială a redus cererea de bunuri de export furnizate de Germania.

În mod normal, este nevoie de două săptămâni pentru ca guvernul să decidă asupra acordării împrumuturilor de urgenţă, însă cererea formulată de Porsche este cea mai mare de până acum, şi ar putea fi procesată într-un timp mai îndelungat.

În martie, Porsche a încercat să obţină credite în valoare de 12,5 miliarde euro, pentru refinanţarea datoriilor, însă a reuşit să obţină numai 10 miliarde. De atunci, a mai obţinut credite în valoare de 750 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite